24 Juni 2010

Igår va riktigt stressigt på jobbet. Efter klockan sju är vi ju bara två så det va Monika som satt i kassan och sen jag som skulle ha kassa 2 + spelet och post. Riktigt idiotiskt när det är midsommarvecka och alla är inne och storhandlar. Skulle behöva vara i alla fall 3! Men men det gick men va helt slut när jag kom hem så somnade ganska snabbt!

Idag blev jag riktigt glad när jag loggade in på swedbank för att betala min räkningar och såg att jag hade nästan 13000 på kontot =) Det va längesen det satt så mycket pengar där =) Efter att betalat lite räkningar hade jag ändå 10500 kvar. Så denna månaden ska jag betala halva hyran vilket jag inte gjort sedan förra sommaren då jag inte haft några pengar till det!
Idag ska jag jobba 8-14 sen hem och hoppa i andra kläder sen ta bussen 14:30 till stan för att åka och prata med dom på arbetsförmedlingen och sen gå en runda på stan och försöka hitta lite kläder. Tänkte jag skulle kolla efter en klänning till bröllopet i augusti.
Sen vid sju tiden kommer Fredrik och då ska vi äta lite och sen gå på bio! Det va riktigt längesen vi unnade oss något sådant så det är vi absolut värda =)
Leo ska sova hos farmor och farfar inatt. Vi ska ju bo där hela helgen då dom inte är hemma så vi åker ut dit imorgon på morgonen!

Nähe dags att göra sig klar för jobbet =)

23 Juni 2010

Inatt va verkligen ett rent helvete! Leo har knappt sovit något och vaknad ungefär 1 gång i halvtimmen. Så ganska trött idag men det får man ju ta! Vi steg i alla fall upp vid kvart i sju och börja plocka ihop all tvätt och sen ner i tvättstugan vid lite över sju och börja tvätta.

Man kan inte tro att Leo har varit grinig inatt för han har varit helt underbar hela dagen =) Vi har hittat på en massa roligt idag.
Mellan 11-13 sov Leo middag då passade jag på att ta en dusch och tittade på filmen remember me. Riktigt bra film men väldigt sorglig!
Nu har vi gjort oss klara för att gå till dagis och jobb. Leo är överlycklig för att han ska gå till dagis =) Han har ju inte varit där på 1 vecka! Jag har varit ledig sen förra onsdagen så ska bli riktigt skönt att få jobba idag. Tyvärr är det ju stängning men det får väl gå det med!
Imorgon jobbar jag 8-14 sen tänkte jag åka in tills stan en runda för att se om jag kunde hitta lite kläder till mig. Hoppas kan man ju!

Dags att gå. ha en bra dag kära läsare!

22 Juni 2010

Idag va det uppstigning vid kvart i sju! Fattar inte att han orkar.. Igår satt vi och mös framför tvn hela kvällen Leo ville absolut inte sova men vid halv tio fick pappa Fredrik tvinga honom till att ligga ner och då somnade han på 2 minuter!

Vi steg upp som sagt vif kvart i sju idag. Åt lite frukost och busade en massa. Vi har målat med lite vattenfärg, lekt med leran, klippt och klistrat och givetvis lekt på hans rum med alla leksaker.
Solen lyser till och från så när vi hade ätit middag gick vi ut en runda. Gick först till lekplatsen på våran baksida. Se bort till lekplatsen med snurregubben =) Där va vi en bra stund innan Leo ville gå hem. Gick förbi affären och köpte svenska jordgubbar vi ska smaska på ikväll när Fredrik kommit hem =)

Just nu sitter Leo här jämte och äter lite mellanmål som idag är en fruktsallad =)

Jag har varit ledig i en hel vecka nu och det ska bli riktigt skönt att jobba mellan 15-21:15 imorgon =) Fick även mitt lönebesked idag =) Inte illa att få ut över tiotusen =) Inte direkt vad jag är van vid. Som högst typ 5000. Nu det dubbla =) Men det mesta ska sparas till semestern och sen ska det gå lite pengar till en fin klänning och skor jag kan ha på mig på Hans & Karolinas bröllop i augusti. Ska bli så roligt. Längtar riktigt mycket =)

Nähe nu har Leo ätit färdigt och vill leka!

21 Juni 2010

I torsdags åkte vi in till stan en snabb runda och sen till vislanda till familjen Anerland. Vi åkte ut till morfar. Jag solade under tiden jag kollade ungarna som badade. Givetvis lyckades jag bränna mig men det va inte så farligt.
Vi sov hos mamma från torsdag till lördag. Då kom Fredrikoch hämtade Leo och jag sov en natt till hos familjen Anerland.
Igår klippte jag Cilla & Kenny och dom va så duktiga så dom fick 20kr va =) Snacka om att lyckan va stor när dom fick handla för egna pengar =) Vi åkte ut till morfar. Fredrik kom efter en stund sen åkte vi ut till Ormesberga för att hämta Leo =) Vi åkte hem och myste resten av kvällen i soffan =)

Idag är jag ledig så vi är hemma och busar =) Vi ska äta lite frukost sen ska vi ut i solen!
Sen i eftermiddag ska vi städa lite här hemma! Vika all tvätt. Måste sätta upp en ny tvättid också!

Nä nu vill Leo ha frukost!

17 Juni 2010

Igår jobbade jag 8-14. Gick och hämtade Leo på dagis och sen hem och packa ner lite kläder och välling i väskan sen gick vi till bussen som gick 14:35 till Åby =) Han körde oss ner till Hult för han tyckte inte vi skulle behöva gå den biten som är ca 5 km. Det va ju snällt =)
Vid fyra åkte vi med farmor Mia till alvesta för att byta solhatten Leo fick i födelsedagspresent för den va för liten! Vi hittade ne ny och sen tittade vi lite. Synd bara att dom är så jävla dyra på lillabus!!
När vi va klara där åkte vi till familyhouse. Men hittade nästan ingenting till Leo. Skit dåligt med kläder i storlek 98/104!
Sen hem till Mia och Crister igen. Där va Sara, Oskar, Adam och Emma. Jag gosade en massa med Emma =) Leo och Adam lekte hur bra som helst. Inget bråk =)
Vid kvart över sex tiden åkte vi hem för vi hade tvättid vid sju. Stannade till i affären och köpte blöjor och jordgubbar. Fy fan va gott det är med jordgubbar =) Jag åt en hel liter själv igår =)
Sen tvättade jag mellan 19-22. Efter det blev det sängen.

Idag väckte Leo mig vid lite i sju. Jag ska snart kolla om tvätten som hängt ute inatt är torr så jag kan hänga upp alla vinterkläder.
Sen tar vi nog 9:30 bussen in till stan för att mysa lite på stan i det fina vädret för att sedan ta 12:20 bussen till Vislanda. Ska vara där från idag tills imorgon =) Blir dom glada =)

Nähe nu ska vi äta frukost och fixa lite här hemma innan vi åker =)

15 Juni 2010

I lördags va iväg i målilla på kvällen på traktorpulling. Det va jag, Fredrik, Leo och Jimmy. Leo tyckte det va roligt och va hur snäll som helst. Vi åkte hem vid lite över tio och Leo somnade nästan direkt i bilen =)

I söndags vaknade han vid åtta och ville upp och det va lika bra att stiga upp och sätta fart =)
Vi åt frukost och packade lite vi skulle ha med oss bort till lokalen. Leo fick även öppna 3 presenter här hemma. Han fick 1 findus nalle =) Snacka om att lyckan va stor =) och så fick han penslar till vattenfärgen och en bok, här kommer polisbilen.
Vid lite över nio stack vi bort till lokalen och kollade vad som fanns där. Typ inget mer än stolar och bord.. Och riktigt dåligt städat va riktigt äckligt!!!
Sen bort till affären för att köpa glass. Och sen hem och fixa tårtor och försöka få Leo och somna men han vägrade.
Vid ett kom mamma, Sanna, Joel, kenny, Cilla och morfar. Vi åkte bort till lokalen och dom hjälpte mig blåsa ballonger och hänga upp och fixa fram allt som skulle fram. Vid två tiden hade alla kommit och strax där efter började jag duka fram frallorna och pålägget. Efter det blev det tårta och glass och sen fick Leo öppna sina presenter.

Leos 2 års presenter:

Patrik: Legobil

Robert & Maja: Vattenpistol

Ronny: Traktor & bil

Fam Isenberg & fam Leion/Hansson: Bolibomparyggsäck, och boken här kommer polishelikoptern

Simon & Veronika: En liten uppblåsbar båt som såg ut som blixten ut filmen cars

Sonja: Modellflyg & 100kr

Farmor, farfar & Ozzy: Trehjuling, tröja, shorts och hatt

Nisse: 400kr i fonder

Birgit & Göte: 200kr

Fam Anerland & Börje(min morfar); Skottkärra med sandlådeleksaker, Keps med Blixten, Pool, Hoppboll, Badcape med polis på, Såpbubblor, 1 par byxor(chinos), 2 randiga tröjor med Blixten på(en röd/svart & en blå/svart), 2 t-shirts med Blixten på (en röd/svart och en vit/grå), En tjockare tröja, Frisbee

Joel: Biltransport (1 lastbil och 3 eller 4 små bilar)

Av mig och Fredrik fick han: Boken här kommer polisbilen, penslar, Findus, Gödningsspridare till traktorn, kultivator till traktorn, badlakan med Rorri racerbil, En stor jätte mjuk filt med alla figurerna från filmen cars, Lera och så fick han 1 par häftiga skor.


Efter alla presenter va öppnade började folk åka hem. Fredrik åkte hem med Leo för han va jätte trött. Mamma, Sanna, Joel, Kenny och Cilla stannade kvar och hjälpte mig städa! TACK!! Väldigt snällt av er =)
Sen efter det en snabb runda till lekplatsen och sen hem. När jag kom hem strax efter sex sov Leo som en liten gris. Han av så trött!

Igår vaknade Leo vid halv sju och fick syn på alla sina nya leksaker. Han skulle inte gå till dagis =) Jag gjorde min sista dag som praktikant igår! Det fick jag ett presentkort på 500kr!! Trodde jag inte. Cilla och Hasse berättade även hur nöjda dom va med mig och så =) Roligt att höra!
När jag kom hem vid lite över fyra fick jag ett ryck så jag putsade alla fönster. Sen bäddade jag rent i sängarna sprejade även på madrassrengöring på allt och hängde ut på balkongen en stund.

Idag vaknade Leo vid lite innan sju. Vi gick upp och fixade lite. Leo skulle gått till dagis vid 11:20 idag men dom ringde precis och frågade om han kunde komma 9:15 istället för dom skulle ha avslutningsfest och även fira Leo som fyllt år.
Jag ska jobba 13-18 idag. Och imorgon 8-14 =)

Nu vill Leo att jag leker med honom så är väl bäst jag gör det en stund innan vi ska gå till dagis








13 Juni 2010

Idag fyller våran lille kille 2 år. Vi har haft en underbar dag med släkt och vänner. Skriver mer om dagen imorgon nu väntar sängen =)

10 Juni 2010

Igår jobbade jag 8-14 =) Skönt att ha eftermiddagen och hinna göra lite saker. Jag hann svara på alla frågor från karolinska institutet som tog nästan en timme. Sen diskade jag och Leo. Sen lagade vi mat. Fredrik kom hem och hjälpte till. Det blev klyftpotatis och morötter i ugn, kött, rödvinssås och sallad. Väldigt gott =)
Sen gick vi till affären och handlade och hämtade ut Fredriks paket på posten. Sen hem och fixade lite. Vid sju ville Leo ha sin välling och han somnade när han åt =) Han va jätte trött =)
Vi tittade på Sherlock Homes. Den va riktigt bra!
Sen blev det sängen.
Idag gick Leo upp med Fredrik vid halv sex! Jag låg kvar till halv sju! Vi gjorde oss klara för att gå till dagis. Leo får vara på dagis idag även fast jag inte börjar förrens 13. Jag har lite saker att fixa nu på morgonen! Tänkte jag skulle ringa lite viktiga samtal, fixa pappaer, gå till banken och lite annat som är rätt skönt att få göra i lung och ro.
Idag jobbar jag 13-18. Tänkte jag skulle handla lite till Leos kalas på söndag när jag går hem. Lite ballonger och så =)
Kan inte fatta att det bara är 3 dagar kvar sen är han 2 år!!
Imorgon ska Fredrik på logdans men sa till honom att han inte får dricka så mycket för vi ska iväg på lördag! På förmiddagen ska vi in till stan och fixa det sista för Leos kalas sen ska vi ut till Jockes sommarstuga och se hur det blev där. Sen vid fem tiden ska vi åka till målilla =) Blir en trevlig dag/kväll =)

Ska även hämta nyckeln till lokalen imorgon. Sen på söndag när v vaknat och ätit frukost ska vi börja göra det klart borta i lokalen!

8 Juni 2010

Idag firar jag och Fredrik 3 år av kärlek =)

Trodde jag började vid åtta idag men det gjorde jag inte såg jag när jag tittade på schmat. Jag jobbar 15-19. En rätt skönt tid. Så Leo går till dagis 14:20.
Tänkte vi skulle gå till biblioteket sen och låna nya böcker till Leo. Sen till affären en runda.

Annars idag blir det nog ganska lungt kanske skulle stanna till på lekplatsen när vi går hem. Vi får se =)


7 Juni 2010

Igår när Leo om hem från farmor och farfar med Fredrik så såg jag att hans fot va lila/blå/röd och jätte svullen och jätte hård och varm(han hade blivit myggbiten). Så jag ringde 1177 men dom sa att jag skulle smörja med kortison salva och sen skulle det bli bra. Jag va inte riktigt nöjd med svaret så jag ringde in till barnakuten och dom tyckte att det lät lite konstigt men ville att vi skulle avvakta lite för det va lång kö där inne. Han sa att vi skulle smörja med kortison och ta på en strumpa så Leo inte kunde klia på betten. Och sen skulle vi kolla om det blivit bättre när vi skulle gå och lägga oss hade det blivit värre skulel vi åka in med en gång. Vi smörjde honom och han somande vid halv åtta. När vi skulle gå och lägga oss vid lite i tio gick jag in till Leo och tog av han stumpan och kollade. Svullnaden och hårdheten hade blivit ännu värre nu gick det långt upp på benet. Så vi klädde på honom och åkte in till barnakuten.
Väl där inne fick vi snabb hjälp då dom va lite rädda för vad som kunde hända om han inte fick medicin. Dom lyssnade på han lungor och hjärta och det lät bra så det va inget som påverkade hans andning i alla fall. Han fick 2 oliak mediciner och sen fick vi åka hem. Så va hemma igen vid halv tolv ganska trötta. Men Leo va pigg då han låg och pratade på i våran säng men somnade vid halv ett tiden. 

Trodde jag skulle få sovmorgon till i alla fall halv nio idag men icke! Han skulle upp vid halv åtta. Så det va bara till att stiga upp och se glad ut. Hans fot ser redan mycket bättre ut. Fortfarande svullen men börjar få tillbaka sin vanlig färg i alla fall. 
Vi ska nu klä på oss och gå bort till apoteket och hämta hans medicin. 

Idag blir en kort dag för Leo på dagis. 14:20- ca16:30. Jag börjar 15 och jobbar till 21:15. 

Nu ska jag hjälpa Leo på med strumporna annars har han klätt på sg själv =) 

6 Juni 2010

Igår åkte vi in till stan vid lite i tio. Hittade tre par skor till Leo och ett par till mig =) Och sen gick jag in på lindex och skulel leta lite kläder. Fredrik och Leo gick in på maxi och handlade under tiden. Jag hittade inga kläder men köpte ett par solglasögo. När vi va klara där åkte vi ut till Ormesberga. Jag satt i solen rätt mycket så jag lyckade till och med att få lite färg utan att bränna mig =)
Vi åt grillat till middag =) Vid halv fem frågade Fredrik om jag ville hjälpa honom och måla ribbor till garaget så det gjorde jag medans han spikade upp dom =) Höll på till hal åtta ungefär då gick vi in och myste lite med Leo. Vid lite över nio åkte vi in till stan en runda och mötte upp Simon och Veronika vid McDonalds där vi åt en glass och snackade lite. Vid kvart i tolv åkte vi hem .

Idag vaknade jag vid halv åtta av att klockan ringa. Gick upp och åt lite frukost och gjorde mig klar för jobbet. Började vid 8:30 och slutade vid 15. Jag handlade lite gott tills i kväll.
Ikväll kommer Ronny kanske Patrik också. Vi ska äta lite varma mackor och titta på film. Till efetrrätt blir det kladdkaka och sen grönsaker att dippa =)

Imorgon är det jobb mellan 15-21:15 som gäller =)


5 Juni 2010

Ännu en dag med fint väder =)

Det gick bra att jobba igår! Va hemma vid nästan halv tio då tittade vi på en av filmerna jag hade hyrt med mig hem. daybreaker tror jag den hette. Jag tyckte den va riktigt bra. Men så är jag ju också väldigt svag för vampyrfilmer =)

Leo vaknade vid kvart över sex idag. Va bara att stiga upp och se glad ut. Även om jag somnade runt halv ett känner jag mig väldigt pigg idag =)
Just nu leker Leo för fullt =)
Jag ska snart duka fram lite frukost och väcka Fredrik så vi kan äta. Sen åker vi in mot stan först ska vi stanna till i Ormesberga och starta en maskin med tvätt. Sen blir det in till stan och försöka hitta lite skot till Leo. Ska även försöka hitta kläder till mig själv =) Fick ju 500 i morsdag present som jag skulle använda till kläder så ska försöak hitta något.
När vi är klara inne i stan åker vi ut till Ormesberga för att njuta av det finaa vädret och vara ute hela dagen! Vis ak även grilla där =) Kanske att jag hjälper Fredrik att måla lite också =)

Ikväll vet jag inte vad vi ska göra. Får inte bli allt för sent bara för jag ska ju upp vid halv åtta senast imorgon för att börja jobba halv nio!

Nu ropar Leo på mig om att han vill ha en macka, så är väl bäst att fixa det =)

Glömde ju berätta igår att Leo nu räknar till åtta =) Så söt är han =)

4 Juni 2010

Oj va det va längsen jag skrev nu =)

Händer inte så mycket just nu. Jobba, jobba, jobba och åter jobba det är ungefär vad jag gör!! Men goa pengar =)

Inom Leos utveckling händer det nästan något nytt varje dag! Han pratar mer och mer och nu är det inga problem att förstå va han menar =)

Om 9 dagar fyller han 2 år!!! Inte klokt va tiden går. Vi har bokat våran kvartersloak så där ska vi vara och fira honom. Ikväll måste jag sätta mig och skicka inbjudningar till alla. Det blir den enkla vägen via sms =)

På tisdag firar jag och Fredrik 3 år tillsammans!

Vilket underbart väder det har varit nu i några dagar =) Idag börjar jag vid 15 så vi har hunnit med lite idag =) Vi vaknade vid sju och då fick Leo sin välling. Vid lite över nio gick vi bort till vårdcentralen för jag ville dom skulle titta på Leos axel. Han har blev stucken av något i onsdags tror vi och det är jätte svullet, rött och varmt. Vi skulle smörja med kortison och skulle inte det hjälpa så skulle vi åka in till barnakuten på söndag för då har det nog blivit en infektion. Måste våran lille kille vara så känslig mot allt =( Så jobbigt! Men men. Hoppas på att allt växer bort senare i hans liv =)
Efetr läkarbesöket gick vi och handlade bullar och dricka sen fick det bli en tur till lekplatsen. Där va vi i över en timme och fikade och myste =) Sen till affären igen för att köpa korvbröd. Och sen hem och steka korv.
Vid lite övet tolv somnade Leo och sov till två då jag fick väcka honom för det va dags att gå till dagis.
Han skrek när jag gick idag =( Usch va det skär i mammahjärtat! Men jag måste ju tyvärr jobba annars hade jag mer än gärna varit hemma resten av dagen med honom idag! Men Fredrik skulle hämta honom vid halv fyra tiden så då blir det ju bara en timme på dagis =)

Imorgon är jag ledig och då ska vi ut till Ormesberga en runda och måla =)
Söndag jobbar jag 8:30-15 sen vet jag inte vad vi ska göra efter det!
Sen jobbar jag måndag-fredag nästa vecka! Mycket pengar =)

Nähe måste gå till jobbet.

Lovara jag ska försöka bli bättre på att uppdatera!

RSS 2.0