30 November 2009

Lite om helgen:

I fredags åkte vi till vislanda vid lite över tre. Jag, mamma och Sanna va på en hudvårds grej. Väldigt intressant faktiskt! Det började vid fyra och va sluta vid halv sju typ. Vi gick hem till mamma och dom och fikade. Vi mötte upp Simon, Ronny, Nina och Isabella utanför Ninas! Vi åkte in mot Alvesta och Simon tittade på någon bil. Sen blev det Växjö och McDonalds. Där mötte vi Stefan och Måns. Väldigt trevligt i alla fall. Va hemma vid halv elva tiden. Tittade på utröstningen av idol sen blev det sängen.

Vi steg upp klockan halv åtta på lördagen. Vi åt lite frukost och myste lite. Vid halv nio åkte vi ut till Ormesberga och va där till klockan två. Då åkte vi hem och duschade och gjorde oss klara för att vara i moheda kyrka klockan 16:00. Lilla Emma döptes. När det va klart åkte vi till Ormesberga församlingshem (där va vi efter Leos hade döpts) där åt vi lite mat och firade även Adam som fyller 4 på söndag. Leo busade en massa med kusinerna! Vid kvart i åtta åkte vi hem till Fredriks föräldrar. Ronny kom. Leo fick sin välling sen sövde Fredrik honom och sen åkte vi hem. Hemma satt vi och tog några öl och tittade på Bäst of Dag-Otto. Blev sängen vid halv elva.

Igår steg jag upp vid halv sex när klockan ringde. Jag försökte få liv i Fredrik och Ronny. Jag satte på kaffe och dukade fram frukost vid kvart isex steg grabbarna upp och åt. Vid tjugo över sex kom vi iväg. Vi kom fram till ullared vid ca tjugo över åtta. Gick in och började handla. Va inte så mycket folk som jag hade väntat mig att det skulle vara. Men visst nere vid leksakerna fick man trängas en aning. Men Fredrik och Ronny stod stilla vid vagnen så gick jag runt och plockade på mig allt vi skulle ha. Så nu är alla julklappar till alla barnen klara ska köpa lite mer till Leo sen. Köpte även födelsedagspresent till Cilla så är det också klart. Leo fick en massa kläder. Lite skillnad i pris mot inne i stan. T ex köpte vi en massa kläder till Emma i julklapp vi skulle handla för ca 200 och vi fick då; 2 t-shirtar, 2 mjukbyxor, 1 par mjuka jeans, 1 fin blus, 1 body och 2 par strumpor för under 200 =) Det är inte dåligt. Leo fick också en massa nya kläder och så kunde jag inte låta bli att handla till Ann-Sofies bebis som kommer i Mars =) Och så blev det lite andra nödvändigheter till hemmet. Det hela slutade på 2500. Och då va våran kundvagn överfull med saker! Vi satte oss i bilen och körde hem vid kvart över tolv. Vi stannade i Värnamo och åt lite.
När vi kom hem gick vi ner me alla julklappar i källaren så att Leo inte skulle se dom. Sen åkte vi ut och hämtade Leo. Efter det åkte vi in till stan för att gå på julskyltning med Simon och Veronika. Va väldigt trevligt. Vi åkte hem igen vid tjugo över sex. När vi kom hem blev det en massa bus och gos. Så det va en fullspäckad dag för oss igår men det va väldigt roligt.

Leo har sovir så dåligt inatt. Har fått gå runt med honom halv natten och vagga honom som en bebis.. Skit jobbigt men det får väl gå. Vi kom nyss hem va och handlade hem allt som behövdes här hemma. Så nu är det fullt i kylskåt och skafferi ige =) Köpte även blöjor och toapapper så har man det gjort också! Nu ska jag och Leo äta llite sen ska vi åka till Anna. Är hemma igen lagom till att Fredrik kommer hem! 


27 November 2009

Igår kom Fredrik hem vid lite i fem han hade varit och tvättat jobbilen! Vi åt lite rester som var kvar och sedan åkte han och Leo till Ormesberga! Jag funderade på vad jag skulle göra så jag plockade undan och gick ett varv med dammsugaren! Va färdig efter en halv timme och funderade på vad jag skulle göra då. Ville egentligen ut och gå men regnet bara öste ner så det blev inget med det! Då fick jag syn på lådan med alla adventssaker som stod på golvet och tänkte att jag kanske skulle plocka upp allt. Så jag tog fram alal gardiner dom in till tvrummet och vårat sovrum va ju för långa så dom klippte jag av och sydde upp sen strök jag alla gardner och hängde upp dom. Sen upp med alla stjärnor och stakar! Blev super mysigt. Kastade även en massa blommor som nu bara blev ivägen och det behövdes! När jag va klar med det kom jag till det jätte tråkiga. Att torka av alla dom vanliga fönsterlamporna och lägga ner det och gardiner i lådan och ner med den i källaren! Men jag gjorde det =)
Fredrik och Leo kom hem vid kvart i nio. Vi satte oss och tittade på 2 avsnitt av desperate housewifes. Sen blev det sängen! Leo har sovit hela natten!! Han brukar alltid vakna 1-4 gånger på natten av att han drömmer eller har tappat nappen. Och Fredrik har vant honom vid att han får komma och sova hos oss då!! Men nu är det slut med det för jag orkar inte ha honom mellan oss för han sparkar, snurrar och drar mig i håret så jag sover jätte dåligt då! Men som sagt inatt va han super dukitg!

Leo vaknade vid halv sju idag! Vi låg kvar i sängen till klockan va lite över sju. Bytte blöja och fixade lite. Idag ville Leo inte ha någon macka till frukost utan han skulle ha välling så det fick han! Så jag har inte ätit något ännu så det ska jag göra så fort jag är färdig här!

När vi ätit lite ska vi gå ut en runda om det inte regnar för mycket! Just nu duggar det bara lite. Vid tre kommer Fredrik hem för att hämta oss och kör till Vislanda. Jag ska med mamma och Sanna på någon föreläsning eller vad man kan kalla det. Så Fredrik fick ta ledigt en timme idag för jag behöver ju någon som kan ta hand om Leo under tiden.

Nu ska vi äta lite och sen klä på oss och gå ut!


26 November 2009

Igår så gjorde vi inte så mycket. Jag lagade mat när Fredrik om hem sen busade vi med Leo och sen tittade vi på desperate houswifes. Tog hem hela säsong 5 men ska önska mig den i julklapp också. Har ju dom andra säsongerna och då vill jag även ha denna! Vi tittade i alla fall på 3 avsnitt! Jag älskar den serien och gossip girl. Vi nio tittade vi på oskyldigt dömd och sen blev det sängen!

Idag vaknade Leo vid tio över sju men vi låg kvar i sängen till tjugo i åtta! Vid halv nio lämnade jag honom på dagis. Varit nere i källaren och hämtat upp alla adventssaker och en tom flyttlåda. Så nu har jag plockat ner alla Leos 86 kläder! Upptäckte när jag plockade i alla 92 att jag måste handla lite kläder till honom! Får bli i ullared!
Satt även och kollade runt på mammas 40 års present! Kan tyvärr inte skriva här vad det är för hopn läser ju här =) Men hoppas hon kommer bli överlycklig. Hon fyller ju 40 i Februari. Så det blir en lite större grej =) Många stora födelsedagar nästa år! Mamma i februari blir 40, kusin Nina i april blir 20, Sanna i april blir 18 och Peter i juli blir 50. Sen har vi ju kusin Jessica och hennes man i oktober som fyller lite halvjämt dom blir 35. Mycket nästa år =)

Idag ska jag inte göra så mycket ska umgås med en kompis hela dagen tills vi ska hämta våra barn som går på samma dagis på samma avdelning =) Vi ska ta hundarna och gå en sväng nu sen blir det nog att äta lunch!

Städat och fixat

Ja jag har hunnit med att städa undan lite, tvätta, dammsuga, diska, hämtat upp alla adventssaker och ätit lunch! Nu ska jag klä på mig och gå ut med Ozzy så han får kissa sen ska jag hämta Leo på dagis. Vi brukar mysa en stund i soffan när jag hämtat honom för han är fortfarande trött för jag väcker ju honom när jag kommer vid halv två. Sen vid hgalv tre tiden ska vi äta mellanmål och efter det hoppas jag på att det kan vara uppehåll så vi kan gå ut en runda! Annars få vi väl vara inne och busa!

Ikväll ska jag vika all tvätt och kanske tjuvstarta redan idag med att hänga upp alla adventssaker? Fredrik kommer bli galen om jag hänger upp det redan =) Så kanske jag skulle ha det färdigt tills han kommer hem så kan han inte säga något =)

25 November 2009

Ny dag nya tag!

Igår sydde jag mina gardiner till tv-rummet så nu är längderna färdiga och hänger på plats. Nu ska jag bara sy kappan! Men det gör jag efter jul eller när jag hinner. På lördag ska jag ju ändå hänga upp alla julgardiner och fixa här hemma!
Igår tittade vi lite på tv och busade med Leo. Leo somnade vid kvart i nio och jag vid nio =) Va skit trött!

Idag vaknade vi vid halv åtta. Jag klädde på Leo och vi åt frukost sen gick vi ner i tvättstugan och sedan blev det dagis. Pratade en stund med Sia. Den 13 December ska vi i föräldragruppen träffas hemma hos Anna, Jonas och Liv på luciafika! Ska bli väldigt trevligt. Kom och tänka på en sak innan att idag är det 1 år sedan jag träffade alla i föräldrargruppen för första gången =)

Jaha denna veckan händer det ändå lite saker.

Idag ska jag fixa lite här hemma tvätta och städa!
Imorgon ska Leo till dagis och jag ska träffa jenny under tiden!
Fredag så blir det idol och tvättning
Lördag ska jag fixa lite här hemma. Hänga upp julgardiner och sätta upp alla adventssaker. Vid 16:00 ska vi vara på dop i Moheda! Efter det blir det fika och fira Adam. När vi kommer hem kommer Sanna och Ronny hit dom ska sova här för vi ska ju till ullared på söndagen.
Söndag stiger vi upp vid typ halv sex för att köra vid klockan sex mot ullared =)

Ja händer i alla fall lite denna vecka!

24 November 2009

Idag vaknade vi vid halv åtta steg upp och åt lite frukost och vid haöv nio lämnade jag Leo på dagis. Snacka om att han blev lycklig!! Jag ska sätta mig och titta på ullared och ska även titta på en film! Det är vad jag ska göra fram till halv två då jag ska hämta Leo. Har sådan huvudvärk och är trött så jag orkar inte göra något! Men här är städat så finns inte så mycket att göra heller!

Ikväll ska vi nog inte göra så mycket! Blir väl till att busa med Leo och titta på någon film!

23 November 2009

Jaha och så va det en ny vecka! Tiden bara springer iväg!

Igår fyllde jag 22 det firades med en hel hög människor =) Det va mamma, Peter, Sanna, Joel, Kenny, Cilla, Morfar, Siv, Ronny, Nisse, Mia och Crister! Så vi va 12 vuxna och 3 barn i våran lilla trea =) Men det gick bra! Jag lagade köttfärsbulgur med bröd och sallad till. Till efterrätt blev det tårta, glass och chokladmuffins. Fick fina presenter. En massa blommor, godis, 1300 på presentkort på stdium för att kunna handla mig en jacka =) och så fick jag en symaskin =) Gud va glad jag blev =)=) Så ikväll ska det sys gardiner =)

Idag vakande Leo vid halv sju. Steg upp och åt frukost och sen har vi lekt hela förmiddagen! Vi åt lunch (rester från igår) vid tolv och Leo somnade direkt efter. Nu ska jag sätta på en film. Kommer inte ihåg om jag sett den innan! Isprinsessan heter den! När Leo vaknar ska vi gå ut en runda om det inte regnar för mycket!

21 November 2009

Hade svårt för att somna i torsdags men tillslut somnade jag och Leo va snäll och sov till klockan halv åtta.
Anno kom upp hit vid halv två. Vid två kom Mia och Crister och hämtade Leo. Anno och jag gick bort till Putte och Jessica dit kom även Janni och Jannica va redan där. Pratade en stund med dom sen hoppade vi in i bilen och åkte till älmhult. Började resan med ikea. Hittade lite små skit som vanligt när man är på ikea.. Men inte det jag skulle ha. Efter det åkte vi bort till tatueraren och pratade med honom. Efter det blev det systemet en runda. Handlade lite inför kvällen!
Ja gud va vi skrattade på denna resa =) Janni släppte av Jannica hos Putte och Jessica. Sen körde vi bort till Anno där jag och Anno hoppade av. Väntade på att mamma och dom skulle komma hem så jag kunde komma åt mina kläder.
Sminkade klädde på mig och drack lite. Vidare hem till Anno och sedan ner till Ewas. Va inte så jätte mycket folk helt lagom. Vid två hamnade jag med Rasmus och någon kille. Slutade med att vi stod utanför Robin och snackade skit i en timme =) Sen hem och byta kläderför att sen hoppa in i Simons lastbil och åka med honom! Va nog social i ca 1½ timme innan jag somnade och sov 2 timmar. Vaknade och pratade lite skit med Simon och sen somnade jag lite till och från till vi va färdiga vid halv elva! Så har sovit ca 3½ timme så lite trött är jag nu!

Ska snart gå upp till Anno och hämta alla mina saker och sen ska jag gå till affären och köpa cola sen ska mamma köra hem mig eller ja jag ska köra hem =) Drack ju inte någonting sen igår. Mådde bara illa av att dricka så det blev bara 5 cider! När jag kommer hem ska jag ställa mig i en dusch och sen krypa ner i sängen och sova 2 timmar!

Nähe nu ska jag vara lite social mot mina små syskon som vill leka =)

IMORGON FYLLER JAG ÅR  =) Undrar vad man får för fint?

20 November 2009

Igår kom jag till Vislanda vid sex tiden. Pratade lite med mamma och dom. Anno kom en runda och vi gick ut på en promenad. Hon lämnade lite ultraljudsbilder till John! Kom hem vid nästan åtta. Leo busade en stund till med Cilla och Kenny. Men vi nio fick det vara nog och det blev sängen för honom. Han somnade jätte snabbt. Efter det färgade mamma mitt hår och jag spelade lite kort med Sanna. Meningen va att håret skulle bli ljusbrunt men jag tycker det blev ganska mörkt! Skit i det blev ju i alla fall bättre =)
Kom väl i säng vid lite över tolv men hade skit svårt för att somna! Somnade väl runt ett halv två! Men Leo va snäll idag och tog sovmorgon till halv åtta =)=)
Så nu har vi precis ätit frukost och fixat lite. Nu springer han runt och busar med hundarna och katten! Vid tio ska vi klä på oss och gå till mammas jobb och hälsa på. Va längesedan jag träffade dom!

Sen i eftermiddag kommer Mia och Crister och hämtar Leo vid ca halv två tiden. Sen ska jag kanske ner till Älmhult med Anno och Janni! Kanske blir ett ikea besök med =) En runda till systemet blir det i alla fall =) Måste ha lite vin!
ikväll kanske vi skulle till Alvesta och dricka lite. Vet inte om Janni skulle med och om hon ska dricka? Anno ska ju i alla fall inte dricka hon får köra =)

Nähe nu ska jag kolla vad min son gör för han blev väldigt tyst =)

Svar till Mia

mia om 18 November 2009:  vet du om det var svininfluensan ni hade?
Tycker ni borde fått ta prover på det..

Skönt att ni kan gå ut imorgon :)


Svar:
Nej vi vet inte till 100% att det va det men tror nästan det själv för så sjuk som jag var förra veckan har jag aldrig varit! Och har fortfarande en sådan satans värk i kroppen!
Ja jag tycker med vi kunde fått ta prover så man visste vilket men det fick vi inte. Dom ville inte riskera att vi skulle smitta massa folk. Vi va välkomna om vi fick svåra symtom typ svårt att andas och så annars skulle vi bara hålla oss inne!

Men nu ska det va över =)

18 November 2009

Jaha kanske skulle skriva lite! Har inte så mycket att skriva! Händer ju inte så mycket hemma hos oss då vi bara går hemma och glor. Men imorgon får vi gå ut =) Då ska vi till lekplatsen så Leo får springa av sig riktigt!!

Ikväll ska vi tvätta. Ska tvätta alla sängkläder.

Imorgon åker jag till mamma och dom. Har ju inte träffat dom sen förra lördagen så det är nästan två veckor sedan =( Men imorgon åker jag och Leo dit och sover där tills fredag! På fredag ska jag umgås med kusin Anno på eftermiddagen kommer Fredrik och hämtar Leo så får jag va i Vislanda själv på kvällen/natten. Kan vara rätt skönt faktiskt att bara få vara!

Nähe nu ska jag titta runt lite innan jag ställer mig och bakar bröd!

15 November

Vi lever! Även om jag inte mår riktigt bra ännu! Mått skit nu i 4 dagar. Och jag trodde jag va på väg att bli frisk igen men NEJ! Febern kom tillbaka innan =( Bara bita ihop. Leo är i alla fall jätte pigg (Fast han sover för natten nu=)) han har busat hela dagen igår och idag! Han hade lite feber igår på morgonen men inget annars! Men blir inget dagis för honom på hela veckan! Nu blir det sängen. Skriver mer imorgon!

13 November 2009

Blää mår lika dåligt idag! Pratade med sjukvårdsrådgivningen innan! Dom trodde nog att det kunde vara svininfluensan! Både jag och Leo har ju alla symtom. Pratade ju med dom bara för att Leo är så liten men hon sa att det inte va någon fara! Han har ju inte problem med andningen eller något så då va det lugnt.
Inatt har Leo varit jätte jobbig. Vaknat och skrikt ungefär 1 gång i halv timmen! Sen vaknade han vid sex och ville inte somna om! Så jag är väldigt trött idag!
Har så jävla ont i kroppen också! Känns ungefär som om man blivit överkörd av en lastbil! Fredrik är och jobbar för jag sa att han kunde åka och jobba. Men skulle jag känna mig dåligare eller känna att jag inte orkar ta hand om Leo så skulle jag ringa till honom så kommer han hem!

Ikväll blir det ju då lugnt! Eftersom vi kanske då har svininfluensan får vi ju inte gå ut! På sjukvårdsrpdgivningen sa dom att dom inte tog prover om man har det om man inte behöver vård för det!! Men i vilket fall som helst tyckte hon att vi skulle hålla oss inne i 5-7 dagar efter att febern släppt! Och vi har ju feber idag också! Så säg att vi inte har någon feber imorgon så får vi gå ut först på torsdag, fredag eller lördag nästa vecka!! Blää! Jag vill ju vete säkert om det är svininfluensan vi har! För dom symtomen man har vid svininfluensan har man ju även vid en vanlig influensa!

Aja det blir nog bra. Så ikväll ska vi sitta hemma och glo på idol!
Imorgon skulle vi åkt till Fredriks föräldar och ätit middag med hans syskon och firat Crister på fars dag. För Jenny kunde ju inte i söndags! Men nu får dom fira det utan oss!

Nä nu ska jag läsa en bok för Leo.

12 November 2009 - Självklart

Ja självklart ska ju inte jag få vara frisk! kände mig lite konstig idag på morgonen men trodde inte jag va på väg att bli sjuk,
Men sen började jag frysa och när jag och Leo vaknade upp efter middagsvilan frös jag som tusan! Tog febern på Leo han hade 39,7 så han har precis fått lite alvedon och sen tog jag febern på mig och jag hade 39,4 så visst har jag feber. Tog ibumetin och får bara bita ihop tills Fredrik kommer. Tur att Leo också är sjuk och mest vill sitta och gosa!

Nu ska vi titta på disneys jullov eller vad den heter! Leo älskar den filmen!

12 November 2009

Igår gick vi en runda när Fredrik kom hem från jobbet. Gick och handlade lite kex och ostar och en massa frukt. Så det åt vi till filmen the hills run red. Helt okej film men hatade slutet! Leo vaknade vid halv tio och bara skrek och skrek. Vi tog tempen på honom och han hade 38.1 så lite feber hade han. Han fick lite alvedon och sen somnade han igen!
Idag vaknade han vid tio i fem. Rensade hans näsa och så fick han nässpray och andas lite i inhalatorn. Han somnade igen vid kvart i sex tiden och vaknade vid kvart i nio. Jag ringde till dagis och sa att han inte kommer idag!
Så idag ska vi vara hemma och mysa!
Lite mycket mediciner för honom igen. Blir ju tyvärr så när Leo blir sjuk! Först då så får han ju 5ml alvedon mot febern och sen 2,5ml molipect mot hostan. Och sen så ska han andas 2*5 andetag av pulmicot och sen 1*5 airomir. Men det hjälper i alla fall. Så nu kan han vänta sig 2 veckors behandling med inhalatorn.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Ta det lugnt blir det väl mest! Måste diska sen. Se ska jag börja med maten vid lite i fyra. Idag blir det potatis, kokt lax, kall sås och grönsaker! Ska bli gott!

Den 28/11 blir det ullared för mig, Fredrik, Leo, Ronny & Sanna. Joel kanske skulle följa med också =) Ska bli mycket trevligt. För om jag räknat rätt så hoppas jag på att jag ska få betalt för 6 veckors arbetslöshet och inte 2 som jag fick förra månaden! Men vi får väl se. Det är ju a-kassan vi pratar om dom kan ju vara rätt dryga!


11 November 2009

Igår gjorde vi inte så mycket. När Fredrik kom hem gick vi en liten runda och sen lagade jag mat.
Kvällen blev till att bada först Leo och sen klippa klorna och bada hunden. Så nu fäller han ännu mer men hoppas på att detta kan hjälpa lite.
Vi tittade på 2½ men och kom i säng vid lite i tio.

Leo har hållit på och hosta som tusan hela natten. Han fick inhalera lite och så fick han lite hostmedicin och nässpray så blev det lite bättre.

Idag steg vi upp vid halv åtta. Vi gick direkt ner till tvättstugan för att slänga igång två maskiner med tvätt.
När vi kom upp åt vi lite frukost och gjorde oss klara för att gå till dagis. Jag frågade dom där om dom tyckte jag skulle hålla Leo hemma men dom sa bara att lite hosta är ju ingen fara. För han är ju precis som vanligt annars bara att han hostar och han har ingen feber. Så han är på dagis nu.
Vid halv elva gick jag ner i tvättstugan och hämtade upp all torr tvätt. Sen gick jag bort till banken och fixade lite.
Ochj nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra. jag har redan plockat undan och dammsugit. Gått en rask promenad med hunden har jag också redan gjort. Hmm, får väl kanske ställa mig och diska då. Elller först ska jag kolla om det kommit ut några nya jobb man kan söka!

Ha en bra dag!

Svar till Hanna

Hanna om 10 November 2009:  Maten blev väldigt god. Och så enkel den va men ändå lite lyxigt :) Det blev en uppskattad rätt av både sambo och svärföräldrar!

Svar: Tur att det gick bra =) Ja den är väldigt enkel att göra! Och väldigt god =)

10 November 2009

Jaha kanske skulle skriva lite igen då! Jag känner att jag har varken tid eller ork till bloggen. Men men!

I söndags tog jag Leo och steg upp så Fredrik fick ligga kvar till halv nio. Då ville Leo väcka honom. så vi gick in till honom och väckte honom när han vaknat hämtade jag paketet som jag fixat som en fars dag present från Leo. Leo hjälpte honom att öppna det =) Han fick en ny plånbok för han förra höll knappt ihop. Efter vi ätit frukost och lite så åkte vi ut till Ormesberga och va där hela dagen. Åt god mat och på eftermiddagen kom Sara, Oskar och lilla Emma. Adam va redan där för han hade sovit där. Vi fikade och sedan åkte vi hem. På kvällen tvättade vi och så tittade vi som vi alltid gör på söndagar på ossip girl och vem kan slå filip och fredrik.

Igår gjorde vi inte så mycket. Va ju så tråkigt väder så vi va inne nästan hela dagen. På kvällen blev det titta lite på tv och vi gick och la oss redan vid nio.

Idag vaknade Leo vid kvart i sju. Gjorde lite välling och sen låg vi kvar i sängen och gosade till klockan va kvart i åtta. Klädde på Leo och fixade allt till dagis och lämnade hon där vid hal nio. Nu ska jag smörja min rygg med lite voltaren och sen ska jag lägga mig. Börjar få så ont i ryggen igen!


Uppdatering om veckan

Jaha då ska jag försöka uppdatera lite om vad som hänt sedan i onsdags. Ska försöka att inte skriva för mycket!

I onsdags kom Anno och hämtade mig sen åkte vi till Grimslöv till hennes mamma Annelie och va på ljusparty. Väldigt trevligt. Handlade för 509 kronor och jag bokade att jag ska ha ljusparty den 10/12. Om det är någon som är intresserad av att komma så bara säg till. När det va slut vid halv nio tiden så körde Anno hem mig. När jag kom hem tittade jag på oskyldigt dömd med Fredrik sen blev det sängen.

I torsdags va det dagis för Leo. Jag hade sådan huvudvärk så jag låg och försökte vila bort det. Anno ville att jag skulle följa med henne in till stan så vid kvart över fem åkte vi in till stan och tittade på lite söta djur =) Åkte till maxi och handlade lite gott sen åkte vi hem till Rottne igen. Där tittade vi på full frys och åt lite godis och drack cola. kom i säng vid lite över elva. Anno sov hos oss =)

Igår vaknade Leo vid tio över sju. men vi låg kvar i sängen till klockan åtta. Steg upp och åt lite frukost. Vid lite över elva åkte Anno hem.
På dagen städade jag och plockade lite.
Ronny kom vid halv fem tiden. Vi drack lite kaffe och åt lite av godiset som va över. Tittade på dom två och sista Johan Falk filmerna. Kom i säng vid elva.

Idag steg leo upp vid fem i sju med Fredrik och jag steg upp vid kvart i åtta. Åt frukost och sen ställde jag mig i duschen. Vid halv tolv körde Fredrik in mig till stan till Leos lekland. Jag hjälpte mamma med Kennys kalas han hade där inne. Han hade i alla fall väldigt trevligt och fick många fina presenter.
När det va slut kom Fredrik och hämtade mig vid fyra och vi körde mot Vislanda. Började skala potatis och skära kött. Åt lite middag och pratade lite. Leo somnade vi lite i tio ikväll. Men kanske att han sover lite längre imorgon men det kan man väl glömma!
Nu är klockan halv tolv och vi ska packa ihop oss och köra hem!

Imorgon är det fars dag. jag tänkte jag skulle försöka överraska Fredrik med lite frukost på sängen och så ska han få sin present från Leo.

Nä nu ska vi åka hem innan Fredrik somnar i soffan =)

6 November 2009

Jag har inte haft någon tid för uppdatering och det har jag inte nu heller. Ska gå och lägga oss nu. Men vi lever ju i alla fall=)

Ändrade planer

Meningen va att vi skulle åka ut till Ormesberga men så blir det inte nu. Jo för Leo och Fredriks del blir det så dom ska åka ut dit när Fredrik kommer hem från jobbet. Själv ska jag åka till Grimslöv med Ann-Sofie på ljusparty. Hon kommer snart. Vi ska vara där klockan sex så innan dess bir det att snacka en jävla massa skit =)

4 November 2009

Igår gjorde vi inte så mycket. Jag hade Leo själv hela kvällen. Jag är inte riktigt van vid läggningrutinerna för det är något som Fredrik brukar sköta. Men det gick bra Leo överlevde i alla fall =) Han fick sin välling vid halv åtta och somnade vid åtta i sin säng. Fredrik kom hem vid nio ungefär. Vi tittade på 2 avsnitt av 2½ men. Sen fick det bli sängen.
Fredrik träffade ju inte Leo något igår så när Leo vaknade till vid lite över tio av att han tappat nappen flög Fredrik upp ur sängen och hämtade in honom till oss. Så Leo har sovit i våran säng inatt!

Idag vaknade Leo vid halv åtta. Vi steg upp och klädde på oss och åt lite frukost. Lämnade honom på dagis vid halv nio och efter det blev det en kort och snabb runda med hunden. Kallt ute idag och när vi va på väg hem började det snöa!! Inte ännu va min första tanke!! Men visst det är roligt för barnen!

Idag ska jag ringa lite samtal och när Fredrik kommer hem ska vi åka ut till Ormesberga! Leo har ju inte träffat dom på 1 vecka nu. Mia fick ju magsjukan i helgen så därför åkte vi ju inte dit!

Nähe nu ska jag plocka in alla Leos leksaker på hans rum igen sen ska jag ringa runt lite och sedan vet jag ine riktigt vad jag ska hitta på!


Hanna jag hoppas det kommer gå bra med matlagningen! Men det är en god och riktigt enkel rätt att göra. Det som kan vara lite svårt är chokladmoussen men den går ju faktiskt köpa färdig man bara blandar med mjölk (inte riktigt lika god som den man gör själv).

3 November 2009

Igår åkte vi in till stan när Fredrik om hem. Lämnade in vagnen på lagning. Sen passade va på att handla lite saker på citygross.

Idag vaknade Leo vid halv sju. Vi gick upp. Vid halv nio lämnade jag honom på dagis. Jag tog Ozzy och gick en lång promenad. När vi kom hem så ställde jag mig i duschen och sen har jag hunnit med att plocka lite här. Ska bara dammsuga och diska så ser det ut som ett hem igen =)
Dom rigde nyss och sa att vagnen redan va färdig =) Fredrik ska ta den med sig hem från jobbet imorgon. Idag skulle han ha traktorn hem för han och Jonas skulle fixa den så han blir sen hem idag!

Om 15 minuter ska jag hämta Leo. Vad vi ska göra i eftermiddag vet jag inte ännu!


Recept

Nu Hanna kommer recepten du ville ha!

Krämig potatisgratäng 4-6 port:

10-12 (1kg) potatisar
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta (Jag hade 2)
3 dl grädde
½-1 dl mjölk
salt och peppar
riven ost

Skölj purjolöken och skiva den. Skala potatisen och skiva den i en matberedare eller för hand. Varva potatis och purjolök i en lätt smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll gräddeni en skål och pressa ner vitlöken. Häll på det över potatisen och ev lite mjölk. Strö över ost. Grädda i 200 grader, 45-60 minuter.

Jag hade inte i en hel purjolök för jag tyckte det skulle bli för mycket. Men det är ju upp till var och en hur man vill ha det.


Fläskfilé i crème fraiche sås 5-6 port:

1 kg fläskfilé
2 dl crème fraiche vitlök
2 dl crème fraiche chili
Lite mjölk
Senap
salt och peppar


Skiva fläsfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dom i en stekpanna salta och peppra dom och bryn tills dom får en fin färg. Blanda crème fraiche, mjölk, senap och lite salt i en skål. Häll det över fläskfilén och låt stå och puttra 10-15 minuter.



Chokladmousse med chokladbitar 4-6 port:

150g mörk choklad
150g mörk choklad (ska hackas och ha i efter när allt är färdigt)
1 ägg
2 äggulor
(1msk rom) behöver man inte ha i
2 äggvitor
3 dl vispgrädde

Skär sönder 150g choklad i små bitar. Lägg dem i en liten skål eller djup tallrik. Ställ denna över en kastrull med sjudanade vatten. Låt den stå tills chokladen smält. Se till att vattenångan inte kommer i chokladen, den kan då bli grynig. Tillsätt ägget och äggulorna, en i taget, samt eventuellt rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggvitorna. Tillsätt därefter grädden. Häll i 150g fint hackad mörk choklad och rör om. Fördela i små efterrättsglas, krämkoppar eller i vanliga dricksglas. Kyl moussen i minst 1½ timme. Servera med vispad grädde.



Så Hanna där har du recepten.

Lycka till =)



Svar till Hanna

Hanna om 2 November 2009: Det ni åt i fredags lät riktigt gott! Skulle man kunna få receptet på allt? Både maten och efterrätten? Kan ag bjuda mina svärföräldrar på i helgen!

Kram


Svar: Jo du skulle kunna få det. Ska se om jag hinner slänga ut det under eftermiddagen. Annars gör jag det så fort jag hinner!

2 November 2009

Oj va tiden springer iväg! Redan November. Det betyder att jag snart fyller år =) Om 20 dagar =)

I fredags kom provsvaren. Jag har inte svininfluensan! Fast det trodde ju jag inte heller. Idag mår jag i alla fall mycket bättre. Lite hosta men annars är det bra! Idag är sista dagen med ögondropparna!

Kanske ska berätta lite om vad som hänt i helgen!

I fredags städade jag på dagen och när Fredrik kom hem handlade vi lite. Sen satte vi igång med maten vid sju. Blev krämig potatisgratäng, fläsfilé i creme fraiche sås, grön sallad och frallor till det. Vid åtta kom våra gäster Simon och Veronika. Åt lite och tittade på film. Maten fick väldigt högt betyg av Simon och Veronika =) Även Fredrik höll med om att det va gott =)
Efter det gjorde jag klart efterrätten (Den hade jag gjort det mesta av på eftermiddagen). Blev chokladmousse med chokladbitar i och grädde till det. Simon och Veronika hade köpt med sig dip, gurka och morötter så vi dippade även lite grönsaker.
Simon och Veronika åkte vid kvart i ett och då gick vi och la oss.

Lördagen vaknade Leo vid tio över sju. Fredrik dteg upp med honom och jag sov till klockan halv nio. Vi skulle åkt till Ormesberga men Mia hade fått magsjukan så Fredrik åkte dit och skruvade med traktorn jag och Leo va hemma och fixade lite. Fredrik om hem vid halv tre tiden. Vir åt lite mat sen åkte vi till Grimslöv till kyrkan för att sätta ljus hos mormor.
När vi ändå va där så åkte vi till Simon. Jag hade ju inte sett hur det blev med det han byggt till och det blir nog väldigt bra när det är färdigt. Va där till sex sen åkte vi hem.
Fredrik, jag och Leo hade det lite mysigt och tittade på film. När Leo somnade blev det 2 skräck filmer. Kom i säng vid tolv tror jag.

Igår vaknade Leo vid tjugo i sex men det va ju ingen som va sådär sugen på att stiga upp men jag gick upp och gjorde välling till honom. Sen la jag honom i hans säng igen och jag la mig på en madrass på golvet jämte. Vi vaknade igen vid tjugo i tio =) Gud så skönt att få sova.
Vi åt lite frukost sen åkte vi till morfar. Mamma och ungarna kom också. Vi åkte runt och satte lite ljus på olika gravar. Sen blev det fika hos morfar. Jag hjälpte mamma med hästarna sen åkte vi hem. Stannade och handlade lite mat. Fick bli varma mackor till kvällsmat. Ronny va också här. Vi tittade på gossip girl och vem kan slå filip och fredrik. Sen blev det sängen.

Idag vaknade Leo vid kvart över sju. Han har inte varit vaken något inatt! Han brukar annars vakna 1-2 gånger för att han inte hittar nappen.
Nu ska vi äta lite frukt och sen ska vi gå ut en runda sen börja med lunchen. Idag blr det potatis, lax och sås för Leos del och för mig blir det lax med sallad till.
Ikväll ska vi tvätta. Annars ska vi inte hitta på så mycket mer idag!


RSS 2.0