29 December 2009

Har inte skrivit på 10 dagar! Har inte hunnit med!
Julen har varit toppen i alla fall=)
Julafton firade vi med mamma med familj. Vi va hemma hos Peters bror. Fick god middag och efterrätt och massa fina julklappar. Jag och Fredrik har fått presentkort på elgiganten på sammanlagt 1700. Sen fick vi 500 av morfar så vi har 2300 att köpa ett wii spel för =)
Juldagen firades med Fredriks familj hos hans syster i Växjö. God mat och en trevlig dag!
Annandag jul firade vi Cilla hemma hos mamma och sen gick jag till Nina för att sen gå ner till ewas. Hade en väldigt trevlig dag =)
Igår va vi i Braås och tittade på demo skjutningen av raketer. Stackars Leo va jätte rädd för dom. Men somnade efter en liten stund i vagnen!

Idag är vi hos mamma och dom igen =) Vi kom hit vid halv tolv och vid tolv kom prästen =) Så nu heter även Peter Anerland i efternamn =) Väldigt fint och enkelt bröllop =)
Vi ska äta lite tacos här sen och lite efterrätt för att fira lite. Dom fick jätte dyra Anders Petter knivar av mig, Fredrik, Leo, Sanna och Joel i julklapp och i bröllopspresent idag fick dom en tillhörande knivslip.
Sen ikväll ska vi in och äta lite kinamat =) Ska bli gott.

Imorgon ska vi ut till Ormesberga en stund. Och nyår kommer jag och Fredrik fira på olika håll. Jag och Leo kommer vara med mamma och dom och äta god mat. Fredrik kommer vara i Vederslöv med alla vänner. Men det gör inget för han kommer på natten sen =)

Ska försöka bli bättre på uppdatera.

19 December 2009

Jaha höll på som tusan igår med allt som skulle bli färdigt. julgodis, gröt, Fredrik gjorde köttbular och julskinkan! Och vad tror ni händer? Jo jag börjar må lite illa men tänkte att jag nog åt för snabbt! Tills klockan blev kvart över nio och jag va tvungen att gå och spy!!! JÄVLA MAGSJUKA! Vid tolv va det Leos tur! Så nu sitter vi här med hur mycket mat som helst och inte blir det någon rolig julfest heller! Dom kan hitta på så jävla mycket vaccin hit och dit kan dom inte komma på något till magsjukan då??
Nu ska jag sluta skriva blir ändå bara ett negativt inlägg!

17 December 2009 - Vislanda

Ja igår så åkte vi ju och handlade allt tills på lördag! All mat och lite kläder till mig =) Ska in till systemet imorgon och handla!
När vi kom hem igår plockade vi in allt i kylen och fixade lite annat.

Kom i säng sent igår runt elva-tolv tiden! Jag och Leo har en riktigt jobbig hosta som inte vill ge med sig och den blir värre så fort man lägger sig ned. Jag fick en riktigt jobbig hostattack precis när jag höll på att somna! Upp och drack tog mer hostmedicin och lite bafucin! Vid halv ett släppte det och jag hann precis somna om innan det va Leos tur! Han satte sig upp och hostade och hostade! Han fick lite vatten och det blev bättre. han la sig ner igen. Precis när jag hade somnat IGENhörde jag hur han började hosta och att det va helt slemmigt. Helt plötsligt hostar han så mycket så kräkreflexerna började! Och vad hände tror ni? Jo han kräktes upp allt slem och kvällsvällingen över mig. Mitt hår, mitt ansikte och armen. Fick upp Fredrik ur sängen och jag och Leo gick in i duschen! Under tiden vi var där inne bäddade Fredrik rent i sängen! Tur man har extra kuddar och täcken. Sen va jag klar vaken! Släckte lampan igen vid halv fyra! Trodde Leo skulle sova länge men så fel jag hade! klockan tio i åtta vaknade han jätte pigg! Jag va helt död men bara att se glad ut och stiga upp. 
Vi åt lite frukost och sen började vi koka julskinkan! När den va färdig gick vi till apoteket och affären! Sen åt vi lite och sen somnade Leo! Vid kvart i tre åkte vi till Vislanda och här sitter vi nu!
Jag passar Kenny och Cilla. Mamma och Sanna skulle köra Joel till Alvesta ochsen till hästarna och ge dom mat. När dom kommer ska vi dricka lite kaffe sen måste jag och leo tyvärr åka hem igen =( Ska tvätta mellan 19:00-22:00 måste ju tvätta upp alla täcken, kuddar och sängkläder! 
ska även göra lite gräddkola och om jag hinner ska jag göra lite apelsintryffel också! vi får se vad klockan säger =)

Imorgon hoppas jag på att Leo är på bra humör får då har vi en hel del att göra. Ska göra köttbullar, koka risgröt och ite olika sorters julgodis.

Längtar efter att det ska bli lördag =)=) 

17 December 2009

Blev lite ändrade planer igår! Vi åkte in och handlade vid halv fem. Jag hittade lite nya kläder som jag tänkt ha på mig på lördag!
Nu är det stress stress stress. Skriver när jag hinner =)


16 December 2009

Igår kväll bakade jag och Leo lussekatter som vi ska ha till glöggen på julfesten på lördag! Börjar blir lite stressigt tycker jag! Idag ska det kokas julskinka och göras julgodis. Imorgon ska det handlas en massa och på fredag måste jag in till stan för att försöka hitta något att ha på mig! Fredags kvällen kommer gå till att göra köttbullar och koka gröt!
Jaja det löser sig nog!

Leo är jätte duktig på att sova i sin säng nu sen vi tog bort ena sidna och satte dit brädan! Han vaknar inte en gång och skriker som han har gjort innan! Han kanske har tyckt det varit instängt innan? Det vet man ju inte! Men nu går det i alla fall bra. Vaknade vid lite över fem idag av att han ville komma och lägga sig hos oss. Sen vaknade han vid tjugo över sju. Bytte blöja och tog på kläderna och sen ner i tvättstugan för att slänga i två maskiner tvätt! Sen upp och åt frukost och sen öppnade Leo sina julkalendrar! Sen blev det ner i tvättstugan igen för att hänga in i torkskåpet och kasta in i torktumlaren! Och sen gå till dagis med Leo =)

Just nu sitter jag här! Ska sitta här en liten stund till sen ska jag diska upp lite och sen vet jag inte vad jag ska göra! Något finns det säkert jag kan göra =)

15 December 2009

Jaha kanske skulle skriva lite!

I fredags kom Ronny och vi åt tacos och lite senare kom Simon och Ann-Sofie. Satt och tittade lite på idol och sen tittade vi på lite robert gustafsson! Sen tittade vi på vem som vann idol! Mig gjorde det inget att Erik vann tyckte om både honom och Calle. Men tycker inte Calle klarade låten higher. Den gjorde Erik bättre. När alla åkt hem gick vi och la oss.

På lördagen va jag och Leo hemma hos mamma. På kvällen åkte vi hem och åt lite rester av tacosen och sen tittade på en film som jag inte såg hela för jag somnade i soffan vid nio =)

På söndagen vaknade vi vid lite i sju gick upp och dukade fram frukost. Satt i soffan och åt den och tittade på lucian!
Vid tio tiden åkte vi ut till ormesberga!

Igår städade jag här hemma under dagen. Men inte lätt när man har en liten buse som drar fram allt hela tiden =) Tog även bort ena sidan på spjälsängen och satte dit brädan. Så nu kan Leo ta sig upp och ner själv från sängen. Blev super bra och han älskade det =) Så idag på morgonen vid lite över fyra vaknade jag av att han stod på golvet jämte min sida på sängen med kudde och lejon och sa mamma. Sen vaknade han vid sex igen och ville stiga upp så Fredrik gick upp med honom. Han är i Rottne och jobbar nu idag så han väckte mig vid fem i sju och sa att han skulle åka =)
Vid halv nio lämnade jag Leo på dagis. Meningen va att jag skule bakat lussekatter nu men hade inte mjölk så det räckte så jag gör det ikväll.
Finns inte så mycket att göra här hemma heller. Jag städade allt igår. Plockade undan all skit som låg i tvhyllan. Och så dammade jag överallt och satte upp alla tomtar så nu är det bara granen som fattas men den får vänta tills på måndag! 

På lördag ska vi har vår julfest så sitter och planerar lite vad som behöver handlas (typ allt). Vi blir ändå några stycken. ca 12 st + Leo som ska vara med och äta sen kommer Mia och Crister och hämtar honom. 
Den 26/12 Ska vi dricka igen! Då ska vi till Nina i Vislanda och dricka lite hos henne innan vi går till ewas. Då ska mamma ha Leo =) Mamma har juinte haft honom innan men det kommer gå bra det vet jag =) 

11 December 2009

Igår va vi på julfest på Leos dagis! Leo va tomte. Men han vägrade ha tomteluvan på sig =) Dom visade lite bildspel och sjöng lite sånger och sen va det fika och sen va det lek. Men fy va arg jag va!! Dom yngsta barnen på Leos avdelning (även Leo) vågade inte vara nere på golvet och leka utan satt i sina föräldrars knä. Varför? Jo för 4(fast bara 3 som va stökiga) andra barn på hans avdelning hade sina större syskon med sig och dom va någonstans mellan 4-7. Och det gör väl inget att dom va med. MEN då kan dom ju ta det lite lugnt! Dom sprang runt och sparkades och slogs och så hade dom omkull dom andra barnen! Och vad gör föräldrarna? INGENTING!! Hade det varit Leo som hållt på så då hade jag sagt till honom att om han inte kan ta det lugnt få han gå och sätta sig! Men dessa föräldrar sa INGENTING! Och så finns det en pojke på Leos avdelning (tror han är 3) som alltid sparkar och slår dom mindre barnen. Och igår när vi satt där så satt han på golvet och Leo gick runt lite då började denna pojk sparka på Leo så han föll omkull!! Och vad gjorde föräldrarna? INGENTING! Dom bara tittade på honom och LOG!! Det är väl för fan inget att se glad ut för! Hade det varit Leo hade jag tagit tag i honom och sagt till honom att så får man inte göra!
Då fick i alla fall jag nog! Så vi gick hem! Och det va visst inte bara jag som fick det! Träffade på en annan pojkes mamma när vi klädde på oss och hon sa "inte för att vara någon moral tant men säger man inte till sina barn om dom håller på såhär?" " jo det tycker jag med det va precis det jag reagerade på" svarade jag henne då!
Jag fattar inte vad det är med dagens föräldrar! Och dom här är då närmare 35! Och så säger dom att det är vi yngre som inte kan ta hand om våra barn!! Vi (i alla fall dom jag känner) lär ju i alla fall våra barn vad som är rätt och vad som är fel!
Inte konstigt att vissa barn är uppkäftiga redan när dom börjar skolan!

Eller har jag fel?
Hörde av mamma att dom hade samma problem när dom va på luciafirande på cillas dagis!

I alla fall när vi kom hem så myste vi i soffan lite och sen när Leo somnat slog jag in resten av julklapparna!

Idag vaknade Leo vid tio i sex. Steg upp med Fredrik men jag steg upp 5 minuter efter va inte ett dugg trött. Vi har tittat lite på tv och ätit frukost! Fick även Leo till att ta på sig tomtekläderna+luva och sitta stilla så jag kunde ta ett bra kort på honom så nu har jag skickat efter julkort. Hoppas dom kommer till tisdag-onsdag nästa vecka annars får alla dom när vi träffar dom =)

Idag står inte mycket på schemat! Sååå tråkigt. Vi får väl göra lite varm choklad och ta det och lite lussekatter och pepparkakor med oss och gå ut och gå en runda och fika upp vid skogsbacken =) Kan nog bli mysigt.  

10 December 2009

Fy fan va jag hade ont i armen igår eftermiddag/kväll!! Låg och frös skulle kunna tror att jag hade feber men det hade jag inte! Men men. Tog 2 alvedon innan jag la mig och tog 2 när jag vaknade. Så idag gör det inte så ont! Möjligtvis om jag sträcker upp armen. Ska inte ta några fler alvedon idag och se om det gör ont då! Gör det ont då så får jag väl ta fler alvedon!
Vi tittade på nya american pie filmen igår. Helt okej. Men den va precis som alla andra. Killar som är oskulder som vill bli av med den! Efter den blev det oskyldigt dömd. Och sen sängen. Somnade nästan direkt!

Leo har sovit nästan hela natten =) Han vaknade bara 1 gång. Sen vaknade han vid halv åtta! Vi åt frukost och klädde på oss och sen gick vi till dagis! Ikväll ska vi på julfest där =) Ska bli roligt och se om Leo vågar gå i luciatåget =)

Nähe nu ska jag titta lite på några repriser av ullared har ju missat 2! 

Glömde skriva GRATTIS!

Ja jag glömde helt bort att skriva GRATTIS till Sandra och Markus som ska få en liten i slutet på Maj =)

2010 blir verkligen ett riktigt bebis år!

Först Martina sen följer Linda, Pernilla, Ann-Sofie, Anna, Alexandra, Maria och Sandra! 

Kanske Leo vill ha ett syskon =)=) Nej det får vänta! Till 2011 eller 2012!  

9 December 2009

Jaha idag va det uppstigning vid halv åtta. Leo har hållt på och böka halva natten igen! Är väl någon jobbig period han har just nu! Vi åt i alla fall frukost och klädde på oss. Vid fem i halv nio gick vi till bvc. Kom in direkt. Klädde av Leo allt och det gick så bra så! Satte han på vågen och han väger nu 13,700 kg. Sen kom det roliga att försöka få honom att stå stilla när Anna-Lena skulle mäta honom! Han är ca 87-88 cm nu =) Han börjar bi en stor kille. Och så frågade jag lite om svinsprutan. Och hon kunde ta den direkt på mig och Leo. Men sen gick det inte ta något vaccin för Leo va fortfarande pipig i lungorna. Läkarundersökningen gick i alla fall bra! Allt såg så bra ut!
Så nu sitter jag här och väntar på biverkningarna på sprutan! Ännu gör det bara lite ont precis där hon stack! Får väl se!

Om en timme ska jag tvätta lite. Sen vid halv två ska jag hämta Leo sen ska vi väl inte göra något speciellt i eftermiddag!

8 December 2009

Igår satt vi och mös framför desperate housewifes hela kvällen =) Väldigt mysigt.
Jag hade skit svårt för att somna igår så jag släckte lampan vid tolv och sen låg jag och snurrade ett par varv. Vid tjugo över tre vaknade Leo och ville ligga hos oss så det fick han. Men han bökade runt och vid tio i fyra vaknade jag av att han lekte på sitt rum!!! Fredrik gick in till honom bytte blöja på honom och gjorde en flaska välling. Sn la vi honom i hans säng så fick han sitta där. Efetr en kvart så sov han igen. Han vaknade igen vid tjugo över sju och ville ligga jämte mig och det fick han. Sen sov han så gott! Väckte honom vid kvart över åtta så vi skulle hinna äta och klä på oss innan vi skulle gå till dagis.
Leo blev super glad över att få gå till dagis!
Jag har precis duschat och ska sitta och titta runt lite på internet innan jag ska ringa några samtal och sen städa lite.

Igår fick jag reda på att Anna i föräldrargruppen ska ha en liten till i April =) Vilket baby år 2010 kommer vara =)


7 December 2009

I lördags kväll va vi hos Robert och Maja och åt god mat och tittade på flickan som lekte med elden. Den va inte riktigt lika bra som ettan! Hoppas på att trean blir riktigt bra! Vi åkte hem vid lite över elva. Hem och la oss direkt.

Igår sov Leo till halv åtta. Han fick välling och så tittade vi lite på tv. Jag och Fredrik år sen frukost vid lite över tio. Leo va trött så han somnade igen vid halv elva. Han sov till klockan halv tvp :O Det är inte likt honom. Vi gjorde oss klara för att åka in till Crister som ligger på sjukhuset. Leo blev super glad över att få träffa sin farfar! Va där till halv fyra sen åkte vi till Jenny och firade henne. Vid sju åkte vi till citygross och handlade hem lite saker som behövdes. sen hem och mysa framför tvn.

Idag vaknade Leo vid tio i sju. Steg up och han åt välling. Vid tio i åtta gick vi och la oss igen och sov till tio. Vi åt lite frukost och sen har vi busat. Vid halv ett åt vi lättlagad lunch. Makaroner, falukorv, gräddsås och grönsaker. Vid tio i två somnade han igen och när han vaknat ska vi gå till bibliotket =)

5 December 2009

Igår åkte jag och Leo med 12:05 bussen in till stan. Va där inne och kollade lite.Köpte julklappen till Oskar så är det klart. Leo fick nya vantar och fuskpolo. Han skulle ha likadana som Oliver på dagis försökte få honom att ta en annan färg men nej han skulle ha likadana som Oliver. När vi gått en runda på stan så gick vi upp till get dressed. Handlade lite till Kenny där men tyckte dom blivit dyra på sina kläder! Sen gick vi upp till maxi och gick runt där. Handlade lite fler julklappar och satte oss och fikade vid maxi. Va gott med lite energi.
Fredrik och Ronny kom upp till lindex vid fem och hämtade oss. Vi åkte bort till Sundahls för dom hade maskinvisning där. Gick runt där och tittade på en massa maskiner. Drack lite kaffe och snackade lite med folk. Leo han flörtade till sig ett gosedjurs lamm av Janne =) Efter det så åkte vi till Vislanda. Handlade lite chips och så sen tittade vi på idol.
Kom i säng vid halv ett tiden.

Leo tog lite sovmorgon idag =) Han sov till klockan halv åtta! Gud så skönt det va =)
Nu har vi hunnit äta lite frukost snackat en hel del med mamma och även busat med ungarna =) Hoppas på att det kan sluta regna så jag kan gå ut med Leo. Han behöver springa av sig!

Ikväll ska vi till Robert och Maja och äta mat och titta på film! Ska bli trevligt va flera månader sedan vi träffades. Så det blir en ganska lugn kväll.

Nu ska jag avstyra ett bråk mellan Kenny och Cilla!

4 December 2009

Dagen igår va otroligt trevlig! Först till babyproffsen för att köpa spärrar till fönstrena i sovrummen så Leo inte kan trilla ut! Sen blev det en runda till stadium och Hm. På stadium blev det en ny jacka till mig =) Inte så billig men va ju tvungen att ha en varm och bra jacka! När vi va klara med det åkte vi till Vislanda. Förbi mamma för att lämna av Ozzy och sen till Martina. Där fick vi fika som Martina gjort =) Och så blev det självklart en massa prat och skratt! Och när jag såg Martinas stora mage är jag glad att jag slipper den stora jobbiga saken som bara va ivägen =) vid tio i sju körde vi hem till mamma hämtade Ozzy och sen ut till morfar för att hämta min och Leos julklapp vi fått av farfar. 300 kronor var!

Nu ska vi göra oss klara för att gå ut. Vi ska först gå en runda med Ozzy sen blir det banken för att sätta in pengarna vi fick av farfar och sen ska vi till apoteket och se om dom har Leos medicin hemma annars får jag ta det uppe på sjukhuset sen! Sen ska vi hem och packa lite saker sen åker vi nog in till stan! Orkar inte sitta hemma och glo! Vid halv fem tiden kommer Fredrik och hämtar oss då ska vi på maskinvisning och sen efter det ska vi till Vislanda. Jag och Leo ska sova där inatt!

Nähe måste skynda!


3 December 2009

Igår hann jag inte riktigt med att sitta vid datorn! Dagen bara sprang iväg.
Mellan 07:00-11:00 igår så tvättade jag! Hade inte tvättat på över 1 vecka så det behövdes. Blev 5 fulla maskiner. När jag va färdig i tvättstugan vid 11:00 vek jag och plockade in all tvätt. Sen åt jag lite innan jag började plocka undan lite. Efter det va klockan 13:30 så va bara att hämta Leo på dagis. Sen hem och diska och fixa det sista. Helt plötsligt va klockan halv fyra så då va det bara till att börja med maten! Potatis, brun sås, köttbullar och kokta morötter och broccoli!
Kvällen gick till att titta på desperate housewifes och sen sängen vid lite i tio. Hade skit svårt för att somna igår. Och när jag väl somnat vaknade Leo och sen tog det en timme till innan jag kunde somna igen. Så somnade vid ett och steg upp vid kvart i sex idag på morgonen! Men men det får väl gå.

Om en timme ska jag lämna Leo på dagis. Under tiden han är på dagis ska jag duscha och packa ner lite saker vi måste ha med oss i eftermiddag. För Ann-Sofie kommer efter hon slutat jobba någongång och när vi hämtat Leo på dagis vid halv två så ska vi åka in till stan och möta Martina där och ta en fika =) Ska bli väldigt trevligt. Martina lär ju vara ganska stor nu för hon ska ju ha om ca 1 månad och Ann-Sofie om ca 4 månader =)
När jag ändå är inne i stan ska jag försöka hitta en jacka på stadiumoch måste även till babyproffsen för att försöka hitta några spärrar som skulle kunna passa till handtagen på våra fönster i vårat sovrum och Leos rum! Han ställer sig på en stol och sen öppnar han och jag vill ju inte att han ska trilla ut. Inte för att det är så högt men ändå!!

Nähe nu ska vi äta lite frukost!

1 December 2009

Jaha en ny månad idag då.

Igår städade vi här hemma. Efter det gjorde jag och min mästerkock till son pepparkaksdeg. Efter det blev det några avsnitt av desperate housewifes. Vi gick och la oss vid lite över tio.

Inatt har Leo sovit hela natten =) Så skönt. Han vaknade i och för sig redan vid halv sju men då fick han ligga jämte mig så vi låg i sängen till tjugo över sju då ville han inte ligga där längre. Vi gick upp och klädde på oss och åt frukost. Vid halv nio lämnade jag honom på dagis! Jag ska ställa mig och gör lussebullar nu. I eftermiddag när jag hämtat Leo från dagis ska vi baka lite pepparkakor och ikväll kanske vi bakar lite fler lussebullar annars gör vi det imorgon kväll.


RSS 2.0