31 Mars 2009 - Ensam

Ja just nu är jag själv hemma. Fredrik skulle ut till Ormersberga och hjälpa sin pappa med bilen. Så han tog Leo med sig så jag skulle kunna gå och lägga mig i det där badet jag velat ta i snart 2 veckor! Så det ska jag göra nu. Ska bli så skönt. Tyst och lugnt och bara få koppla av en liten stund.

Ha det bra!

Leksak

Ja Leo fick ju en leksak också. Det glömde jag =) Den kommer från brio och jag köpte den på baby&kids för 69kr:



Leo älskar den! Han leker med den hela tiden =)


Kläder till Leo

Strumpor jag köpte till Leo igår på Lindex(69kr):




Kläder jag köpte på family house till Leo(173kr):

         


Lite av kläderna Leo fick av sin pappa i lördags:
   

Kläderna jag köpte på Me&I

Från Me&I fick Leo gick på 530 kr:






Ska ta kort på kläderna jag köpte igår.



Akta Graco - Trekko

Perfekt på stan, i affären och på sköna långpromenader. Ryggen kan ställas i fyra lägen varav ett är fullt liggläge. Suffletten kan fällas framåt så att ditt spädbarn kan ligga vänd mot dig i en liggdel.

Vik ihop vagnen med ett snabbt handgrepp och ta med.

· Vändbar sufflett.

· Regnskydd.

· Fempunktssele.

· Justerbart handtag.

· Stor, öppningsbar varukorg.

· TravelSystem*.


* Med TravelSystem gör du snabba ärenden utan att störa ditt spädbarn. Lyft ut babyskyddet Logico S eller DuoLogic med barnet i och klicka fast på vagnen så är ni klara.


VIKT
15 kg.

 MÅTT
LxBxH 125x60x110 cm / 90x48x40cm (hopfälld).

HJUL
Diameter fram 22 cm / bak 30 cm


HÖJD SITS
43 cm.

TILLBEHÖR
Sporty Bag skötväska.
Mjuklift.



Vi funderar på att ha den i turkos. Men är rädd för att den blir skitig snabbt. det ser man på Leos bilbarnstol. Den är redan skitig.





Så här liten blir den när den är ihop vikt.



31 Mars 2009

Lite om vad som hänt i helgen:

I fredags åkte vi in till stan så fort Fredrik kom hem. Handlade mat och massa andra nödvändiga grejor. Sen körde vi hem och lagade tacos =) Tittade på en skit bra film. Kommer inte ihåg vad den heter men bra va den i alla fall.

I lördags åkte vi först till family house och där fick Leo en massa fina kläder av sin pappa. Och sen till elgiganten för att lämna in micron. Vi fick ett tillgodokvitto så vi tänkte gå in och hämta en ny micro på en gång. Men hittade ingen som vi ville ha. Det va rätt utplockat så ska åka dit i slutet på denna vecka. Vi har ju vår gamla micro. Men den tar sådan tid typ två minuter att värma lite välling. Så det mesta görs på spisen. Efter elgiganten åkte vi till Vislanda hem till Birgit & Göte. Göte fyllde 75 så dom bjöd på massa god mat och efterrätt. Tyvärr kunde inte min mamma, Kenny & Cilla följa med för Kenny va sjuk! Men vi åkte hem till dom efter vi ätit hemma hos Birgit & Göte. Så mätt som jag va när vi åkte ifrån dom va längesedan jag va! Åkte hem runt nio på kvällen. Åkte förbi garaget och tittade vad grabbarna höll på med. Vid tio åkte vi hem. Vi gick och la oss direkt va så trött.

I söndags åkte vi först till Ormerberga. Fredrik höll på att fixa och dona. Jag passade på att vara ute i det fina vädret. Sen blev det fika med Mia, Crister och Sonja. Sen vid fyra ungefär åkte vi mot Vislanda. Vid kvart över fem gick jag bort till Linda som hade Me&I party. Tänk om man hade varit rik då hade jag köpt ännu mer. Köpte i alla fall 2 t-shirtar och ett par byxor. Efter det gick jag in till Wictoria och tog en cigg med henne. Snackade en liten stund sen gick jag hem till mamma. Vi gjorde våfflor. Vi åkte hem vid nio. Så när vi kom hem blev det en flaska välling för Leo och sängen direkt. Och efter han somnat va det våran tur att lägga oss!

Igår va jag inne i stan med Wictoria. Väldigt trevligt =) Gick nere på stan en runda. Sen upp till family house där Leo fick ännu mer fina kläder. Sen gick vi bort till baby&kids. Där va vi en bra stund. Pratade med Olle om vagnar. Så nu har jag hittat min vagn =) En Akta graco - trekko. Kostade bara 2495. Så den ska inhandlas nästa månad =) Fredrik tyckte också den va väldigt fin. Det bästa med den är ju att när nästa barn kommer ska jag köpa en akta graco babyskydd för den passar i vagnen. Det är bara att klicka dit den. Tittade även på en resesäng som ska inhandlas nästa månad. Aja efter vi varit där en bra stund gick vi upp till Maxi. Vi gick in på maxi och handlade dricka. Sen gick vi ner mot busshållsplatsen. Wictoria åkte hem och jag gick in på stadium för att titta på skor till mig. Men hittade inga jag ville ha. Sen gick jag där och kollade lite. Vid halv sex kom Fredrik. Vi gick in på Maxi och handlade lite grönsaker och en massa frukt. Sen hem och börja tvätta. Jimmy kom också =) Leo älskar verkligen honom =)

Idag blir det att inte göra så mycket. Ska städa lite och även gå ut en runda. Men inget skönt väder ute. Grått och blåsigt! Idag vaknade Leo vid kvart över åtta =) Va skönt att få sova länge!

Imorgon blir det först sångstunden vid 9:30 sen hem vid tolv och bara gå ut med hunden. Vid klockan 13:00 ska vi vara på caféboden. Ska träffa mammorna från föräldrargruppen och fika med dom. Ska bli trevligt!

Resten av veckan vet jag inte redigt vad vi ska göra. På söndag ska vi till Leos lekland med mamma och dom. Sanna ska sova hos oss på söndag. Hon ska följa med när jag ska tatuera mig på måndag!

Oj det blev långt =) Bäst jag slutar nu =)

Kommer ett inlägg sen på alla kläder och på vagnen.

Ha det bra


30 Mars 2009

Har inte uppdaterat på länge. Men det kommer ikväll. Ska börja göra mig klar för att åka in till stan med Wictoria och Sebatsian.

Skriver sen!

27 Mars 2009

Pengar idag =) Jag och Leo hade tänkt oss att åka in till stan men det blev ändrade planer. Vill inte gå på stan när det snöar så här mycket! Och inte roligt att gå själv. Meningen va att jag skulle gå med Lina men hon ringde igår kväll och sa att hon inte kunde. Får väl ta det en annan dag! Men när Fredrik kommer hem från jobbet så ska vi åka in till citygross. Måste handla en massa mat och massa saker till Leo.

Inatt har Leo varit helt hemsk! Snurrat runt och skrikit en gång i halvtimmen =( Vet inte vad det är. Nu är han jätte trött men vägrar sova så han ligger och skriker jämte mig! Funderar att ringa in till barnakuten. Hans ventoline hjälper inte mot hostan längre.. Och så har han så svårt att andas. Stackars min lillfis.

Nu ska jag försöka söva min son!

Ha det bra!

Svar till Sanna

Syrran om 26 Mars 2009 - Seg: Idioter till brevbärare, men hur har du träffat hon Cecilia? Har jag undrat länge men inte frågat ännu :) Puss älskar dig <3

Svar: Cecilia sökte brevvänner i tidningen vi föräldrar. Och jag tänkte det kunde vara roligt att brevväxla med någon =) Så på så sett känner jga henne =)

26 Mars 2009 - Seg

Riktigt seg är jag idag! Som tur är så har vi ingen tvättid idag. Tvättade igår istället så ikväll ska jag gå och lägga mig direkt efter sveriges värsta bilförare!

Ska snart försöka få tag på Lena Andersson på posten! Jag hatar posten! Fick mina kort innan som jag beställde tidigare i veckan. Och paketen va så stora så dom gick inte i lite lätt genom dörren. Va tror ni puckot till brevbärare gör då? Jo trycker ner paketen i dörren! Jävla idiot. Tänkte att det nog inte va så farligt tills jag öppnade och såg hur knöliga fodralen till korten va. Öppnar och titta på korten som är helt vikta och knöliga! Det här ska dom jävlar få betala. Så blir för mig att beställa nya kort igen! Jävla posten! Om det inte går in genom dörren så ska dom ju skriva en lapp om att paketen ligger nere på ica! Men det är inte första gången dom gör så här. En gång kom grannen och ringade på efter vi kommit hem från stan en dag. Ja då hade det legat ett paket utanför dörren så hon hade tagit in det till sig så länge så ingen skulle ta det! Jätte snäll liten tanta =) Men va fan tänker posten med? Jävla puckon. Åhh blir så arg på dom.

Över till något roligare =) Med posten fick jag även min dekleration. Den ska jag skicka in ikväll på internet så jag får pengar till sommaren. 2565 kronor ska jag få tillbaka =) Gud va glad jag blev. Förra året fick jag ju betala 783 kronor och detta året får man tillbaka =) Och så mycket pengar! Lagom till semestern =)

Fick även brev från Cecilia (tjejen jag brevväxlar med från norrköping). En släkting till henne bor i Lammhult. Det är ju inte långt ifrån Rottne så i sommar ska vi träffas =) Gud så roligt det ska bli!

Nu ska jag ringa till Lena och prata med henne om att nu får det va stopp med hur dom delar ut posten i Rottne.

Svar till Nicole

Nicole - Thilians mamma om 26 Mars 2009: leos lekland är väl öppet mellan 10-18 tror jag ..


Svar: Okej. Men vad kostar det?

26 Mars 2009

Idag är jag trött. Somnade vid tolv igår. Brukar aldrig somna så sent men va helt omöjligt att somna. Men man fick ju så snällt stiga upp vid kvart i sju när Leo ville upp.
Han sover igen och jag funderar på att göra lite frukost! Är skit hungrig.
Idag vet jag inte vad vi ska göra. Vill in till stan men får mina pengar imorgon. Jag har ju pengar men inte så mycket så då vill jag inte åka in. Får göra det imorgon istället.

Någon som vet hur Leos lekland har öppet på helgerna?

Satt och läste flashback eller vad det heter. Fy fan vilka vidriga människor som sitter där och skriver. Dom kan ju fan inte ha något liv. Jag ser ju hellre unga mammor en äldre. Yngre mammor har ju mer ork. Och jobb och utbildning kan man ju få senare! Aja orkar inte ens tänka på det utan att bli arg! Jävla töntar!

Nu ska jag äta lite frukost sen får jag se vad vi hittar på!

Ha det bra!

25 Mars 2009

Nu börjar må rätt bra faktiskt. Men inte helt okej ändå. Leo är hur pigg som helst =) Fredrik mår inte bra idag men han skulle jobba ändå. Han smittar ju ingen med tanke på att han jobbar själv denna veckan.
Jag och Leo ska äta lunch nu. Sen ska vi gå en runda med hunden. Och gå till affären och handla. Ska köpa lite fika och ta med kaffe så ska vi gå bort till Fredrik och fika =)
Ska bli skönt att få komma ut! Har inte varit ute sen i söndags! Börjar känna mig rätt instängd. Men nu ska ju jag och Leo inte smitta längre så nu är det fritt fram att gå ut =)
Jätte fint väder ute. Solen skiner. Synd bara att det är snö ute =( Hoppas den försvinner snart! Vill ha vår och värme =)
Ska beställa hem lite saker från cdon idag. Tror jag ska börja kolla på the oc. Har ju bara 3 avsnitt kvar på prison break säsong 4. Så får väl börja titta på en ny serie. The oc har jag ju sett säsong 1 & 2 av men kommer inte ihåg så mycket. Igår beställde jag "lite" kort. Bara 336 stycken. Men visst 100 va kopior. Men ändå 236 kort =) Kostade bara 168 kronor eller något! Skit billigt. Och så hade vi ju 100 kort gratis.

Nu ska vi äta lite sen gå ut!

Ha det bra!

24 Mars 2009 - mat

Nu är första gången sen i lördags som jag är hungrig!
Så ska snart ställa mig och göra stuvade makaroner och köttbullar till kvällsmat.
Middagen idag bestod av resterna från gårdagens kvällsmat. Fläskpannkaka. Gott!

Fredrik & Leo sitter i badet just nu!
Solen lyser och det snöar jätte mycket! Skit tråkigt..
Haha va inne på den här jävla flashback eller vad det heter. Sitter och skrattar för mig själv just nu =)

Mår inte riktigt lika illa längre =) Tyvärr börja Fredrik må illa istället.
Leo är också bra. Men blir ändå ingen sångstund imorgon. Som sagt ska man vara hemma 48 timmar från sista kräktillfället. Och jag tänker inte föra denna äckliga sjukdom vidare! 
Både jag och Leo är fortfarande förkylda dock. Leo har fått ventoline nu i två dagar! Han har ju förkylningsastma och trånga luftrör så han får svårt att andas när han blir förkyld. Men det kommer han växa ifrån säger läkarna. Tur det =)
Imorgon ska jag hitta lite ork och ringa runt en massa. Ska ringa och boka tid för en kurs man måste gå för att ta kökort. Handlar om att man inte får köra med alkohol och droger i kroppen och att det är farligt när man är trött. Sen ska jag ringa till barnomsorgen och byta dagis till Leo. Och sen ska jag ringa till djursjukhuset. 
En massa ringande. Men måste göras. 

Nu ska jag hämta min ny badade son =)

Ha det bra! 

24 Mars 2009

Idag mår Leo mycket bättre. Men det gör inte jag! Självklart åkte ju jag på magsjukan igår! Bläää...
Vaknade idag på morgonen och mådde fortfarande illa och gör ännu!
Blev ju inte bättre när man tittar ut genom fönstret och ser all snö som kommit =( Trodde ju verkligen att våren va här nu!
Men även om jag va sjuk igår klarade jag ta hand om min son. Och jag dammsög, lagade mat och tvättade =)
Fredrik tyckte jag va jätte duktig =) Han ville att jag skulle gå och lägga mig så kunde han göra allt. Men jag mår bara ännu mer illa av att ligga i sängen och tycka synd om mig själv!
Så imorgon blir det ingen sångstund. Man ska ju vänta 48 timmar efter sista kräktillfället innan man går ut! Så vi får ta det nästa vecka. Ska ringa till Linnéa och säga till henne så hon vet det!

Annars idag ska vi inte göra så mycket! Blir till att sitta inne. Vill ju inte gå ut och sprida smittan vidare. Så Fredrik får gå ut med Ozzy på lunchen och sen när han kommer hem!

Igår tvättade jag upp tre maskiner med kläder till Leo. Har ju fått en massa av mamma som Kenny har haft. Och Leo kan ju inte ha 80 längre så jag tvättade alla 86. Nu ska jag bara plocka undan allt 80 och lägga in allt 86. Får göra det i eftermiddag.

Igår kom kläderna jag beställde från ellos.
en tröja, ett par byxor, en t-shirt och två par shorts till Leo. Och en jacka till mig. Den satt skit bra =) Blev skit glad att den passade så jag slapp skicka tillbaka och krabba!

Ställde mig på vågen innan. Blev super glad. På tre veckor har jag gått ner 4,5 kg =)=)=) Så det är på väg nerät. Sakta men säkert!

Nu ska jag sätta mig och läsa lite bloggar inan jag ska busa lite med Leo!

Ha det bra!





Leo går med sin lära gåvagn.


Grattis Mia

Måste ju säga grattis till Mia (http://theo070723.blogg.se/) som fick en liten Eddie i torsdags.
Hoppas allt gick bra!

Ett stort grattis till er i alla fall.

23 Mars 2009

Ja nu va det ett tag sedan jag skrev. Har inte hunnit med..

Helgen har gått jätte fort. Tänkte skriva lite kort om vad som hänt!

Fredag 20/3:
Anno och Frida kom och hämtade mig och Leo i Rottne vid lite över ett. Åkte in till stan och snackade lite skit =)
Handlade ett par solglasögon på hm. Sen vidare till McDonalds. Leo va jätte hungrig. Och vi också =) Sen till systemet. Anno skulle ju bara handla två flak öl. Och vi som är så starka! Kan ju räkna ut att det va lite jobbigt. Och sen då så hade ju jag handlat också! Sen till citygross. Där handlade jag lite hårfärg och lite annan skit =)
Sen körde vi till Rottne igen. Frida färgade håret på mig. Blev verkligen skit bra! Tack Frida! Sen åkte dom hem.
Jag tittade på klockan efter jag duschat och fick lite panik. Klockan va tio över sju! Och vid åtta skulle jag va hos Mette! Så det blev till att kasta på sig kläderna och sminka sig lite snabbt. Sen körde Fredrik in mig till Mette.
Satt hos henne och drack vin och pratade! Riktigt trevligt va det! Va ju riktigt länge sedan vi gjorde det! Vid tio typ gick vi till Crille. Och sen vidare till lagerlunden. Vid ett så stängde lagerlunden och mitt sällskap började bli hungriga. Så bort till pizzerian och dom åt. Vid två ungefär kom Fredrik och hämtade mig!
Ett STORT tack Mette för den trevliga kvällen. Även ett tack till Jocke, Sanna, Linus, Crille och Johan.

Lördag 21/3:
Jag fick sova till klockan tio =) Åkte till Mickis leksaker i Gemla. Köpte en lära gåvagn till Leo och så fick han välja ett djur. Det blev en häst =) Sen åkte vi till mamma. Pratade lite innan vi åkte ut till morfar och va där ute till klockan sex. Sen hem till mamma igen och Fredrik lagade sin goda köttgryta. Vi åkte hem vid lite över åtta. Gick och la oss direkt när vi kom hem =)

Söndag 22/3:
Jag steg upp vid kvart i sex med Leo. Gav honom mat. Vid kvart i sju gick vi in och la oss ige och sov till klockan halv tio=) Steg upp och åt lite frukost. Åkte sen och tittade på ett hus med ladugård och massa mark till i Ernatorp (stavning?) som Fredrik är sugen på att köpa. Skit fint va det i alla fall.
Sen hem till Mia & Crister. Va där hela dagen. Adam va också där =) Han är för söt.
Vid fem åkte vi in till stan och handlade hem lite mat. Sen hem och titta på först gossip girl sen wipeout och sen sanningens ögonblick.


Leo har även blivit sjuk! Igår åt han bara 300 ml välling på hela dagen. Och så kräktes han lite på kvällen. Och så är han jätte lös i magen. Bara han inte får magsjukan igen. Han har ju redan haft den två gånger det räcker. Så idag blir det till att ta det lugnt. Just nu sover han så gott.

Leo är jätte duktig när han gåt med sin lära gåvagn. Fast han försöker gå utan den =)

Nu ska jag äta lite frukost!

Ha det bra!


20 Mars 2009

Usch va jag är trött idag!
Känner att förkylningen är på väg att bli värre igen!
Sabina pratade om stan idag men jag vet inte om hon ändrat sig?
Får väl försöka få tag i henne sen och kolla.
Ikväll är meningen att jag ska hem till Mette vid åtta och drika lite vin och sen gå ner till lagerlunden.
Får se hur jag mår runt middag. Mår jag så här så kommer jag inte gå ikväll. Skit också att man skulle bli sjuk just nu!

Nu ska jag försöka roa min son en liten stund innan han ska sova igen.

Ha det bra!

Svar till anonym

Anonym om Tvättar: har du inget lakan


Svar: Jo det har jag. Om du öppnar ögonen är det ett grönt dra på lakan från ikea!

19 Mars 2009

Igår va vi på sångstunden. Gick jätte bra. Leo satt som ett ljus i mitt knä i en halvtimnme och tittade på dom andra barnen. Sen fikade vi lite och barnen fick leka. Vi gick vid tjugo över elva. Det får bli fler gånger.
Efter sångstunden gick jag hem och hämtade hunden och så gick vi en lång runda i det fina vädret.
Sen hem och åt lite lunch.
På kvällen gjorde vi pannkakor. Det tyckte Leo va gott =)
Sen tittade vi på filmen sex drive. Skit rolig =)
Vid åtta blev det rent hus som gick på tv 4. Usch att man kan ha det så snuskigt hemma hos sig.Vi tycker vi har det skitigt ibland men det är ju rent här när man tittar på rent hus =)

Idag blir det till att vara ute =) Är så fint väder. Efter Leo har sovit en stund och ätit frukost ska vi gå till lekplatsen och gunga =) Det är roligt tycker han.
Vi har gått och blivit jätte förkylda också. Men man ska ju vara ute i friska luften även om man är sjuk.
Vid klockan 6 ikväll ska jag möta Tessan utanför g&b så ska vi gå en lång runda.
När vi kommer hem igen ska jag tvätta.
Och vid åtta är det sveriges värsta bilförare på tv4. Så det ska jag titta på.
Efter tvätten är färdig vid ungefär kvart i tio så blir det sängen.

Pratar med Sabina på msn. Och vi ska försöka ses när vi blivit friska =) Va ett tag sedan vi träffades nu så det ska bli trevligt.. Träffa lilla Elvira =)

Nu ska jag söva min son!

Ha en bra dag!

18 Mars 2009

Igår va vi på föräldrargruppen. Väldigt trevligt.
Träffade Sara och lilla Linnéa igen som varit i Thailand sen innan jul.
Den 21/4 är sista gången på föräldrargruppen. Men vi bestämmde att vi skulle ses 1 gång i månaden och fika.
Och i sommar ska vi va hos Sara och ha 1 års kalas för alla barnen. Vi tyckte det va lika bra att ha ett stort kalas istället för 9 små.
Vid 9.30 ska vi gå till sångstunden med Linnéa och lilla Lova.
Kommer nog Leo tycka om.
Ska ringa till mamma sen och se om vi ska ta Leos lekland på lördag.
Ska prata med Mette också och se vilken dag vi skulle till lagerlunden och dricka vin =) Kan va trevligt! Längesedan jag träffade henne!

Efter sångstunden ska vi hem och äta middag. Sen ska vi ut och gå en lång runda i det fina vädret.
Synd bara att det ska blåsa så mycket.

Nu ska jag försöka söva min son så han är pigg tills vi ska gå till sångstunden!

Ha det bra!


17 Mars 2009

Idag är det inget roligt väder ute. Blåser jätte mycket och det ser ut som om det skulle börja regna vilken sekund som helst =(
Hade jätte svårt att somna igår. Och det känns idag! Trött!
Leo kryper runt och är överallt söt unge =) Men ska snart lägga honom igen.
Jag måste sätta mig och äta frukost när Leo somnat. Jätte hungrig. Vi brukar ju äta frukost ihop men idag ändrar vi på det =)
Leo har inte kommit igång och börjat gå ännu. Han tar 1-2 steg ibland men inte mer. Men han är ju inte så gammal heller. Bara 9 mnånader så då kan man ju inte kräva för mycket. Hans framtänder vill inte heller komma ut. Och det märks för han är snorig och grinig =)

När Leo vaknat sen mellan 9-10 blir det frukost för honom. Sen ska vi gå en runda tänkte jag. Om det inte regnar för mycket. Sen ska vi hem så han får äta lite innan vi går till föräldrargruppen!
Ska bli så kul att få träffa dom andra igen.

På torsdag ska jag ut och gå med min nya vän Tessan =) Eller nya och nya. När vi satt och snackade kom vi fram till att vi har umgåts en hel del när vi va yngre. Jag va runt 15 =) Ska i alla fall bli kul att träffa henne lite. Måste fråga när det va becka skulle ha sitt klädparty. Fredrik lovade ju att betala =)
Snart ska jag ju till Linda och hennes Me&I party. Ska bli roligt =)
Se om man hittar något fint till Leo.

Nu ska jag hämta min son som kryper runt överallt och försöka lägga honom.

Ha det bra!


Svar till Hanna

Hanna om Tvättar:    Har du ingen bild på dina tatueringar?

Svar: Nej jag har tyvärr inte det. Men kan kanske fixa det under dagen =)

Tvättar

Ja tvättar gör jag nu. Som jag alltid gör måndag och torsdag mellan 19-22.
Va bara en halv maskin ljus och inte riktigt en full maskin mörkt. Men lika bra att tvätta när man har tid.
Fredrik och Leo åkte vid sex. Dom skulle till Hans. Skönt att vara lite själv.

Blir ingen tatuering denna veckan. Micke ringde och sköt upp den till nästa vecka. Måndag klockan 12. Så ska se om min kära syster kan följa med och ha Leo under tiden annars får jag ringa och ändra tiden till senare så Leos farfar kan hämta honom. Det löser sig nog.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och gå ut i kylan och röka och ringa min syster sen ska jag in och duscha. Och sen ner till tvättstugan igen!

Ha en bra kväll


Bjuder på en bild av Leo.


Leo

16 Mars 2009

Leo vaknade vid 6 idag. Fredrik gick upp med honom då. Jag gick upp vid halv sju. Leo fick lite välling för han ville inte ha gröten. Han somnade igen vid halv nio och sov till tio. Då satte vi oss för att äta frukost. Leo ville inte ha sin gröt då heller. Men han fick inget annat. Vill inte ge han välling igen. Barn ska ju inte äta för mycket välling. Absolute inte en hel dag! Max 500 ml på en dag. Så det blir ju typ en flaska på morgonen och en på kvällen.
Vid elva satte jag Leo i vagnen och gick en runda. Kom hem vid tolv och då va Fredrik hemma och höll på att göra mat. Falukorv i ugnen och potatismos. Leo fick kyckling och ris med zuccini och paprika. Det åt han =)
Och nu sitter vi här. Ska lägga mig och vila med Leo en stund. Och titta på prison break =)
Ska även messa Tessan och se om hon vill ut och gå en runda senare!

Igår va vi i Ormersberga hela dagen. Va rätt skönt. Va ut och gick en runda. Sara och Adam kom senare på eftermiddagen. Sara börja få en liten bebismage. Så sött! Det är nog det ända jag saknar från graviditeten så va det magen i början. När man va i typ månad 5.

I lördags va vi ju hos mamma och dom.
Fy för melodifestivalen. Vilken bluff det är! Ska ju aldrig rösta på sådan skit i alla fall. Allt ät ju redan klart innan! Svt gjorde ju bort sig så in i helvete..

Blir ingen tatuering på onsdag =( Han sköt upp det till nästa vecka! Så den kommer men inte på onsdag.

Imorgon är det ju föräldrargrupp. Näst sista gången =(

Nu ska jag ta min trötta och griniga son och söva honom.

Ha det bra!


14 Mars 2009

Sitter hos mamma just nu.
Vi körde från Rottne vid halv elva tiden. Körde hem till morfar fikade lite med honom och gav honom ett förstorat fotografi på Leo. Det bleb han glad för =) Satt där till ett och sen hem till mamma. Fikade igen =) Och sen tog vi ungarna och gick till lekplatsen. Det tyckte dom va roligt! Sen hem och så har vi lekt en massa. Nyss åt vi lite god mat =) Och nu ska jag sätta mig och sy lite. Sen blir det melodifestivalen vid åtta.

Igår va jag hos Peter och Alexandra. Kom dit vid halv tolv ungefär och åkte vid halv fem. Va mycket trevligt. Träffade ju även Peter va ju ett tag sedan man såg honom! Men som sagt väldigt trevligt och många skratt =)

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen =)

Ha det bra!


13 Mars 2009

Leo somnade för snart en timme sedan. Jag har varit inne i duschen och sitter nu och äter frukost.
Ska snart börja göra mig klar för att åka till Braås. Måste packa Leos väska.
Vilket skit väder. Trodde inte det skulle komma mer snö..

Idag är det fredagen den 13. Men inte min otursdag. Leo föddes ju fredagen den 13 Juni. Så idag är våran lillfis 9 månader!

Tiden går så snabbt!! Igår tog han två steg till =) Fast han är lite rädd. Mammas fegis =)

Nähe nu ska jag börja göra mig klar för att åka till Alexandra. Ska bli en rolig dag =)

12 Mars 2009 - Kväll

Vi gick aldrig till Ormersberga. Orkade inte =) Men vi va ute och gick i ungefär 45 minuter i Rottne.
När vi kom hem runt kvart i sex så började jag rensa ut lite skåp. Och oj va skräp som bara va att kasta. Så nu blev det plats för våra pärmar och viktiga papper.
Va nere i tvättstugan för 20 minuter sedan och slängde i två maskiner med tvätt. Ska ner dit om 25 minuter och kasta in två maskiner till. Inte det roligaste men måste göras.
Leo ligger i min famn just nu. Fått pyjamas och välling. Och ska nu sova.
Imorgon ska vi en runda till banken och lämna in alla mynt och sätta in på Leos konto. Sen ska vi ta 11.10 bussen till braås och träffa Alexandra =) Ska bli roligt!
Imorgon kväll ska vi ha en myskväll med lite god mat. Funderar på bakpotatis.
På lördag blir det först att åka till Grimslöv till min morfar. Min mamma och dom är där och håller på. Så ska dit först och sen på kvällen blir det hem till mamma och titta på melodifestivalen med Kenny. Måns är ju med och det är Kennys idol.
På söndag blir det till att vara i Ormerberga.

Nu ska jag titta runt lite på internet innan jag stänger av datorn för idag och går ner i tvättstugan.

Ha det bra!


12 Mars 2009

Idag va jag nästan lite utvilad när jag vaknade =)
Leo sover så gott på täcket på golvet och det har han gjort i snart 1½ timme så han lär väl vakna snart och vilja ha yoggi och macka! Så jag har hunnit titta på 2 avsnitt av prison break=)
Idag är det superväder ute =) Så idag ska vi gå en lång runda! Funderar på att gå ut till Ormersberga. Är ju "bara" 1,2 mil eller något! Men det är ju ifnt väder så tror faktiskt jag ska göra det!
Annars kan man ju ta bussen ut till Åby så är det bara 4 km till Mia & Crister. Men så jobbigt att asa barnvagn och hund och hela köret på bussen. Så går nog i så fall.

Nu ska jag titta runt lite på internet innan Leo vaknar.

Ha det bra!

11 Mars 2009 - Kväll

Hemma själv =) Rätt skönt att va det ibland.
Pratade med min mamma innan. I 45 minuter =) Vi beställde lite saker från jotex ihop. Hon hade 150 kronor rabatt där. Så det blev två bäddset och en lampa till fönstret i köket.
Sen en tid tillbaka sitter jag även och pratar med min tröga kusin Ann-Sofie på msn!
Ska nog åka ut till Alexandra & Peter någon dag nsäta vecka. Rätt skönt att göra något och inte bara sitta hemma. Och Alexandra va ju inte svår att prata med så det va trevligt =)
Imorgon ska jag tvätta =( Inte roligt men tyvärr ett måste!
Måste nog även trycka något avsnitt av prison break. Har ju sett säsong 1 & 2 och 4 avsnitt av säsong 3. Börjar faktiskt bli rätt segt nu med tanke på att han (wentworth) sitter i ett fängelse och ska försöka rymma. Precis som i säsong 1. Men kanske blir bättre. Om inte annat så är ju han riktigt snygg =)

Undrar om mina små älsklingar kommer hem snart? Börjar bli trött och Leo skulle behöva få sin välling och lägga sig för natten! Men rätt skönt för dom att få vara utan mig också ju! Det behövs faktiskt ibland!

Nu ska jag göra mig klar för sängen och sen vänta på mina älsklingar.

Ha det bra!

11 Mars 2009

Kom precis in. Följde Alexandra till bussen. Sen gick jag en runda med hunden. Leo sover fortfarande. Ställde honom på balkongen så där ligger han och sover =)

Ja Alexandra kom runt halv elva. Väldigt trevligt =) Får vi göra om =) Hon tog tio i ett bussen hem. Och nu sitter jag här och funderar på om jag skulle orka städa lite. Ser ut som kriget här. Ska i alla fall ställa mig och diska medans Leo sover. Ska sätta ut barnvakten där för det blir kallt att ha dörren öppen.

Ha det bra!

10 Mars 2009

Idag mår jag ingen bra. Har sådan satans huvuvärk. Så det blev ingen tandläkare för mig idag! Får boka om den tills en annan dag. Leo har varit jätte grinig idag. Inte så konstigt när alla tänder ska komma samtidigt. Men självklart ska han ju va extra grinig när jag inte mår bra. Men men. Snart kommer Fredrik och då ska han få ta Leo och jag ska gå en lång runda med hunden. Även om det regnar!

Idag gjorde jag spagetti och köttfärssås till mig och Fredrik till middag och Leo fick Spagetti och köttfärsröra. Ungefär samma sak som köttfärssås fast det är inte stek utan man kokar det hela tiden. Barn ska ju helst inte äta stekt mat! Så därför kokar jag allt till Leo. Även kött. Och idag åt han med glädje =) Så kanske han kan börja äta våran mat vi gör =)

Nu ska jag ta min griniga söta son och försöka söva honom.

Ha det bra!

HAHAHA

Kom precis hem från stan. Lämnade bilbarnstolen och va inne på house of pain. Den går på runt 1000 kronor. Det kan det va värt.

Och nu när jag satte mig här vid datorn så hade både Wictoria och Sabina skrivit till mig på msn. Dom trodde att det jag sa i förra inlägget handlade om dom. Men nej verkligen inte. Handlar om två "kompisar" från stan. Sandra & Anna! Så lite riktiga vänner har man ju i och med att dom brydde sig (Bina & Wic)

Nu ska jag ställa mig och diska sen ska jag in i duschen sen ut med hunden och sen tvätta. Fy!

Mår ingen vidare ännu.. Men man har ju bara sig själv att skylla!

Ha det bra!

Ny kategori

Ja jag har nu en ny kategori som heter Leo växer. Där kan man följa hur han växer =) Min stora pojk!

Idag lyser solen =) Gud så skönt! Leo har sovit i över en timme. När han vaknat ska han få mat sen ska vi gå ut en runda i det fina vädret. Tänkte jag skulle försöka mig på det där med att göra en design till bloggen. Men orkar inte nu. Får bli när Fredrik är hemma.

Ska även skicka iväg ett mess till Tessan och se om vi ska ut och gå en runda någon dag!

Hmm. Trodde jag visste vilka ni är. Men nej så fel jag hade. Ni är ju jävligt duktiga på att snacka skit så kan tänka mig vad ni sitter och snackar om mig nu! Men snacka på ni. Klarar mig fin fint utan er. Vill ju hellre ha ärliga vänner än två fjollor som ljuger och snackar skit!

Idag känner jag mig på skit bra humör =) Nu kommer snart Fredrik och vill ha mat så ska ställa mig och fixa det nu!

Ha det bra! =)=)

Leo växer

Nyfödd 13/6-08
Vikt: 4350 g
Längd: 55 cm
Huvud: 37 cm


3 dagar 16/6-08
Vikt: 4270 g


10 dagar 23/6-08
Vikt: 4590 g
Längd: 56 cm
Huvud: 39 cm


17 dagar 30/6-08
Vikt: 4970 g
Längd: --
Huvud: 40 cm


24 dagar 7/7-08
Vikt: 5390 g
Längd: 59 cm
Huvud: --


1 månad + 1 dag 14/7-08
Vikt: 5720 g
Längd: 59,5 cm
Huvud: 41 cm


1 månad + 23 dagar 5/8-08
Vikt: 6590 g
Längd: 61 cm
Huvud: 43 cm


2 månader + 6 dagar 19/8-08
Vikt: 7000 g
Längd: 62 cm
Huvud: 43,5 cm


2 månader + 20 dagar 2/9-08
Vikt: 7500 g
Längd: 64,5 cm
Huvud: 44 cm


3 månader + 2 dagar 15/9-08
Vikt: 7650 g
Längd: 66,5 cm
Huvud: 44,5 cm


3 månader + 24 dagar 7/10-08
Vikt: 8340 g
Längd: 67,5 cm
Huvud: 45 cm


4 månader + 27 dagar 9/11-08
Vikt: 9170 g
Längd: 69,5 cm
Huvud: 46,1 cm


6 månader + 4 dagar 17/12-08
Vikt: 10,16 kg
Längd: 72 cm
Huvud: 47,5 cm


7 månader + 10 dagar 23/1-09
Vikt: 10,72 kg
Längd: 76 cm
Huvud: 48 cm


8 månader + 13 dagar 26/2-09
Vikt: 10,68 kg
Längd: 78 cm
Huvud: 48,3 cm


10 månader + 1 dag 14/4-09
Vikt: 11,44 kg
Längd: 80,5 cm
Huvud: 49,3 cm



9 Mars 2009

Jaha helgen har gått snabbt!

I lördags åkte vi till ikea vid lite över nio. Handlade 3 st 50*70 ramar och 1 st 40*50 ram sen handlade vi en hylla att ha på toan och en sil =) Sen vidare hem till mamma. Prata lite och dricka lite kaffe. Sen vid halv ett åkte vi till affären och sen vidare till Birgit och Göte. Där fick vi god mat och tårta. Va hemma vid lite över fyra. In i duschen och göra sig klar för kvällen. Vid lite över fem va vi borta hos Tessan. Där va även Rebecka och Kalle. Vi åt lite pizza för Tessan visste nämligen att det skulle serveras ärtsoppa på kalaset !!!! Sen vid lite i sex gick vi bort till Tessans mamma och pappa där va det ännu mer jobbakompisar till Fredrik. Satt där till tjugo över sex ungefär sen stack vi till rottnegården där kalaset skulle va. Vid lite över sju kom Mia & Crister och hämtade Leo. Kvällen va riktigt rolig. Men som sagt jag och Tessan va ju dom yngsta nästan =) Dom som serverade va yngre. Men roligt hade vi i alla fall. Kom i säng vid lite över tre..

På söndagen klev jag upp ur sängen vid nio. Trött som ett as och hade huvudvärk. Men va tvungen att städa och laga lite mat till klockan tolv. Fixade även ena fotot. Mia & Crister kom med Leo & Ozzy vid lite över tolv. Hon fick tavlan med Leo och blev jätte glad =) Vi åt vildsvinsstek, potatis, sås och grönsaker. Väldigt gott. Dom åkte vid halv två. Och vid två kom Ronny. Leo lekte en liten stund med honom sen somnade han och sov till kvart i fem. Han sov i mer än två timmar :O Det brukar han aldrig göra =) Vi tittade på en skit dålig film sen åkte vi in till stan en lite runda. Åt lite och sen ner till garaget och säga hej till Anton och Emil som va där och fixade.. Sen hem och tittade på wipeout =) Såg riktigt roligt ut. Men nog inte så lätt! Sen blev det sängen.

Idag vaknade Leo vid sex. Han steg upp med pappa och åt gröt. Sen steg jag upp vid kvart i sju. Fredrik åkte till jobbet och jag tittade på "Falla vackert" Skit film! Leo sov mellan åtta och nio. Så vid kvart över nio åt vi frukost. Yoggi och macka. Nu sitter han på golvet och leker med sin leksaker. Jag tänkte jag skulle slänga på ett avsnitt av prison berak. Har ju inte tittat på det på hela helgen! Annars idag händer det nog inte så mycket. Ska nog in till stan en liten snabb runda och lämna bilbarnstolen och gå förbi house of pain och se vad min tatuering ska kosta.

Ikväll blir det till att plocka lite här och diska och tvätta.

Ha det bra!

7 Mars 2009

Nu ska vi åka till ikea. Sen bär det av till Vislanda för att gå på kalas =) Sen hem och duscha och göra sig fin för sen gå på nästa kalas.

Ha en bra dag. Tror inte jag hinner skriva så mycket mer idag

6 Mars 2009 - IKEA

Ja imorgon blir det nog ikea innan vi åker till mamma. Måste köpa ramar till fotona. I måndags beställde vi förstoringar på Leo 3 st 50*75cm och 1 st 40*60 cm. En stor ska vi ha själva sen ska vi ge en till mamma och en till Mia och den mindre ska vi också ha. Så blir nog ikea för att kunna få lite billiga ramar. Är ju skit dyrt med ramar i Växjö. Eller är det någon som vet något billigt ställe?

Nu har vi precis ätit middag. Kålpudding, potatis, sås och sallad. Väldigt gott! Så nu ska jag klä på Leo ytterkläder och sätta honom i vagnen och gå en runda med hunden. Sen ska vi gå förbi Ica och hämta paketet och lämna tillbaka brödet vi köpte igår. Va för gammal och hade börjat mögla!! Typiskt Ica affären här i Rottne. Nästan aldrig något färskt bröd och frukt och grönt ska vi bara inte prata om. Svin dålig frukt!

Ha det bra!

6 Mars 2009

Inatt har Leo sovit ganska så bra trots sin hosta. Så fort han blir minsta förkyld kommer förkylningsastman fram =( Skit jobbigt när han får svårt att andas och hostar jätte mycket. Men igår gav vi honom medicin innan det bröt ut riktigt så det har fungerat riktigt bra inatt. Ska ge honom lite nu också. Han ska ju ha det tre gånger om dagen. Hoppas han växer ifrån förkylningsastman snart.

Just nu sitter Leo på golvet och leker. Han vaknade för en liten stund sedan. Sov i 1½ timme =) Inte dåligt för att vara honom. Så medans han sov hann jag med 2 avsnitt av prison break så nu har jag sett 16 avsnitt av 22 av säsong 2. Sen är det bara att börja på säsong 3 =) Tycker den är skit bra!

Jag ska snart göra lite frukost till oss. Yoggi och macka blir det för både mig och Leo. Sen ska vi ut och gå en runda. Ikväll vet jag inte vad vi ska göra. Sitta hemma och titta på en film kanske?

Imorgon ska vi till Vislanda. Ska hem till mamma och dom en runda. Sen vid ett ska vi till Birgit och Göte en runda. Birgit fyllde år igår så vi ska fira det imorgon =) Få god mat =) Sen på kvällen så blir det ju 50 års kalas. Mia och Crister ville gärna ha Leo. Men han är ju inga problem att ha med sig så han får följa med. Skulle det bli för hög musik får jag väl gå hem med Leo.

På söndag ska vi sätta upp tavlor och fixa fönsterlamporna. Så då blir det nog mest till att ta det lugnt.

Igår va vi i Ormersberga en liten runda. Leo älskar ju att vara med farfar. För farfar lär ju honom massa dumheter =) Vi fick rutiga kokboken. Jag har letat efter den men inte hittat den. Men Mia hade hittat den inne i stan så den köpte hon till oss =) Och så fick vi en eltandborste!

Nu är jag hungrig så nu ska jag göra fruksot!

Ha det bra!

5 Mars 2009

Igår va Jimmy här en runda. Mycket trevligt. Leo blev helt kär i honom =) Ville bara va hos honom =) Vi åt lite goda mackor och så även en semla =)

Idag har vi inte gjort så mycket. Legat på golvet och busat med Leo och tittat på prison break. Har nu sett 11 avsnitt av säsong 2. Den är ju sjukt bra den serien. Sen är den ju ganska bra bara för att Wentworth Miller är med. Han är ju bara sååå snygg =)

Nu ska jag ställa mig och laga mat till min älskling som kommer hem snart. Köttbullar och makaroner. Leo ska också äta sen funderar jag på att gå till Ormersberga.

Ha det bra!


Tatuering

Ringde till House of pain innan och fick en tid för tatuering om 2 veckor =) Onsdagen den 18 Mars klockan 14:00. Trodde inte jag skulle få tid så snabbt =) Så nu ska jag leta upp någon snygg typsnitt man kan skriva i sen ska jag skriva ut det och lämna in det till house of pain så jag vet vad det ska kosta ungefär. Har ju presentkort där på 1000 kronor =)
Måste även fråga om min syster vill följa med in. Vill ju inte åka in själv.

Åhh va jag längtar nu. Har ju lovat mig själv att jag bara ska ha max 3 stycken så detta ska alltså bli den sista? Nej måste ha en till sen =) Ska ha något på ryggen också =) Så får väl sätta en ny max ghräns på 4 =)

4 Mars 2009

Igår va jag inne i stan en runda. Fredrik släppte av oss vid Baby&Kids. Där jag köpte ett regnskydd. Fick bli det gula fula tills nästa månad eller något. Huvudsaken är ju att jag kan gå ut! Sen gick jag upp till Maxi. Hittade lite böcker till Leo på Maxis bokrea =) Blev han jätte glad för =) Hittade även ett par byxor på hm till honom! Så tråkigt nu när han gått upp till storlek 86. Inte dom där söta bebiskläderna längre utan lite mer pojkkläder! Men det är ju tur att han växer =) När vi va på bvc förra veckan sa hon ju att han inte va som en 8 månaders bebis utan mer som en 10-11 =) Stor och duktig kille har jag =) Igår tog han även 2 steg till =) Så nu är det nog på g..

För någon vecka sedan lärde han sig att när man ligger på mage kan man sätta sig upp. Och så reser han sig mot allt men det har han gjort länge nu. Vad gör han mer? "Pratar" har han börjat göra jätte mycket. Han har annars bara suttit helt tyst men nu "pratar" han med sina leksaker, han vinkar hej och hejdå men det har han gjort i 3 månader =) Och nu så ställer han sig även mot tvhyllan och stänga av tvn! Eller byta kanal eller höja till högsta volym så han blir livrädd. 

Idag ska jag sätta spärrar på lådor och skåp. Han öppnar och drar ut allt. Och i handduksskåpet vill jag inte att han är för han drar ut all den rena tvätten på golvet. Så det ska jag fixa med idag. Ska även gå en runda. Alexandra kommer tyvärr inte idag! Hon skulle nog komma imorgon istället. Fredrik skulle nog inte ta någon middag idag utan han skulle sluta en timme tidiagre istället. Så då kommer han vid tre ungefär.

Vad vi ska göra resten av veckan :

Idag: Städa lite, sätta dit spärrar på lådor och skåp och så ska vi gå en runda.
Imorgon: Alexandra kommer nog en runda ska även gå en runda. Tvätta på kvällen.
Fredag: Ta det lugnt va jag vet!
Lördag: Först till Vislanda en runda till mamma och dom sen på kvällen ska vi på 50 års kalas =)
Söndag: Jag ska väl gå en runda och Fredrik kommer nog ligga bakfull hela dagen =)

Ja det är väl lite av det vi ska göra! Nu ska jag gå och lägga mig på golvet och leka med min lilla älskling!

Ha det bra!


3 Mars 2009

Igår va jag hos Jenny. Väldigt trevlig. Synd bara att Leo inte kunde vara snäll mot lille Nathanael. Men han blir väl bättre när han blir större =) Va i alla fall väldigt trevligt att få träffa någon och bara sitta och prata med.

Idag har vi inte gjort så mycket. Tittat klart på prison break säsong 1. Så imorgon ska jag börja på säsong 2. Ska byta en blöja på Leo snart och sen ge honom lite mat och sen gå ut en runda. Vid två kommer Fredrik hem. Då ska vi äta lite mat sen ska vi in till stan. Jag ska gå och kolla på lindex och så medans Fredrik är hos tandläkaren. Sen ska jag ner till baby&kids och köpa ett nytt regnskydd. Får köpa ett gult fult tills nästa månad. Har inte råd att lägga nästan 400 på ett regnskydd så det får bli det billiga gula. Tycker verkligen det är skit fult. Men skitsamma.

Ska även städa lite här hemma ikväll. För imorgon kommer Alexandra =) Ska bli så trevligt. Tror nämligen vio kan ha ganska roligt ihop! =)

Ha det bra!

2 Mars 2009

Igår va mamma, Peter, Sanna, Kenny, Cilla och morfar här. Väldigt trevligt!

Meningen va att jag skulle gå till Åby idag till Jenny. Men blev ändrade planer tack vare det här skit vädret. Först regnade det. Och nu snöar det hur mycket som helst. Så blir att ta bussen vid 14:35. Så nu ska jag packa Leos väska sen ska jag ta och klä på honom och gå.

Kanske skriver ikväll.

1 Mars 2009

Idg fyller min kusin Jesper 18 år. Grattis till honom.

Igår va vi i Ormersberga och firade Mia nästan hela dagen. Va väldigt trevligt. När vi kom hemdiskade jag sen bakade jag två sockerkakor. En vanlig och en med kakao =) Sen blev det melodifestivalen. Vi började titta på filmen driven men jag somnade =) Ronny va här igår också.

Idag har jag städat och fixat lite. Mamma och dom kommer snart. Även morfar skulle följa med. Ska bjuda dom på köttfärslimpa, potatis och sås. Sen blir det kakor och tårta. (Vi firar mamma som fyllde 39 förra veckan)

Men det bästa på hela dagen igår va nog ändå när Sara och Oskar berättade att Adam ska bli storebror i Augusti =) Så snart får man sniffa bebis igen =) Åhh är verkligen jätte glad för deras skull.

Haha Mia blev jätte rädd igår =) På hennes födelsedagskort skrev vi "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" (Vi har beställa födelsedagspresent till henne men det har inte kommit ännu) Och då trodde hon att även vi skulle ha en liten till =) Men nej det ska vi inte. Inte ännu i alla fall. Om 2 år kanske jag kan tänka mig att ha en liten till. Men inte ännu. Vill verkligen lägga all min tid på Leo!

Nu ska jag börja med maten!

Ha det bra

RSS 2.0