Recept

Nu Hanna kommer recepten du ville ha!

Krämig potatisgratäng 4-6 port:

10-12 (1kg) potatisar
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta (Jag hade 2)
3 dl grädde
½-1 dl mjölk
salt och peppar
riven ost

Skölj purjolöken och skiva den. Skala potatisen och skiva den i en matberedare eller för hand. Varva potatis och purjolök i en lätt smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll gräddeni en skål och pressa ner vitlöken. Häll på det över potatisen och ev lite mjölk. Strö över ost. Grädda i 200 grader, 45-60 minuter.

Jag hade inte i en hel purjolök för jag tyckte det skulle bli för mycket. Men det är ju upp till var och en hur man vill ha det.


Fläskfilé i crème fraiche sås 5-6 port:

1 kg fläskfilé
2 dl crème fraiche vitlök
2 dl crème fraiche chili
Lite mjölk
Senap
salt och peppar


Skiva fläsfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dom i en stekpanna salta och peppra dom och bryn tills dom får en fin färg. Blanda crème fraiche, mjölk, senap och lite salt i en skål. Häll det över fläskfilén och låt stå och puttra 10-15 minuter.



Chokladmousse med chokladbitar 4-6 port:

150g mörk choklad
150g mörk choklad (ska hackas och ha i efter när allt är färdigt)
1 ägg
2 äggulor
(1msk rom) behöver man inte ha i
2 äggvitor
3 dl vispgrädde

Skär sönder 150g choklad i små bitar. Lägg dem i en liten skål eller djup tallrik. Ställ denna över en kastrull med sjudanade vatten. Låt den stå tills chokladen smält. Se till att vattenångan inte kommer i chokladen, den kan då bli grynig. Tillsätt ägget och äggulorna, en i taget, samt eventuellt rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggvitorna. Tillsätt därefter grädden. Häll i 150g fint hackad mörk choklad och rör om. Fördela i små efterrättsglas, krämkoppar eller i vanliga dricksglas. Kyl moussen i minst 1½ timme. Servera med vispad grädde.



Så Hanna där har du recepten.

Lycka till =)



Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack!!

Säger på söndag eller måndag hur det gått :)

2009-11-03 @ 16:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0